Περισσότερο συγκεντρωμένος και πιο μαχητικός από τις προηγούμενες εκτός έδρας εμφανίσεις του ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο δεν κατάφερε παρόλα αυτά να κερδίσει, αλλά έφυγε και ηττημένος από την Τρίπολη χάρη στο γκολ του Μουνάφο στο 86’ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση θέλοντας να αλλάξουν την εικόνα που τους ήθελε να μπαίνουν νωθρά στους αγώνες τους μακριά από τη Λεωφόρο στο Πρωτάθλημα. Πήγαιναν δυνατά στις μονομαχίες και επιχειρούσαν να πιέσουν ψηλά τον Αστέρα φέρνοντας το παιχνίδι κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να έχουν την πρωτοβουλία και να είναι ανώτεροι του αντιπάλου τους χωρίς να απειλούνται, ωστόσο και η δική τους επιθετική παραγωγή ήταν μάλλον φτωχή. Μια κεφαλιά και μια προβολή του Μολίνς εντός περιοχής και μια ωραία κίνηση του Χίλιεμαρκ στην πλάτη της άμυνας χωρίς όμως ο Σουηδός να προλάβει να κάνει την προβολή ήταν οι σημαντικότερες στιγμές του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος. Από την πλευρά του ο Αστέρας δεν απείλησε πραγματικά τον Βλαχοδήμο πριν μια διείσδυση από αριστερά στις καθυστερήσεις που κατέληξε στην αγκαλιά του Ελληνα τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, έχοντας κάνει μια αναγκαστική αλλαγή με τον Γιόχανσον στη θέση του Κουλιμπαλί, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Μολέδο να αποτυγχάνει στο ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι στο 52’. Ο Αστέρας μετά το 60’ έβαλε στο γήπεδο του Γκόντο και Μαντίντα προσπαθώντας να γίνει πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις και στο 64’ ο πρώτος νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο σε τετ-α-τετ έχοντας φύγει μόνος στην κόντρα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 72’ με τον Λουντ να νικιέται από τον Αθανασιάδη σχεδόν εξ επαφής έπειτα από ωραία επίθεση από τα αριστερά. Μετά από αυτή τη φάση ο ρυθμός έπεσε και η εικόνα του αγώνα έμοιαζε να παραπέμπει στην ισοπαλία. Ωστόσο, ο Μουνάφο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 86’ και κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο πρώτο δοκάρι βρέθηκε μόνος στο δεύτερο και δεν αστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος καθώς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει και έφυγε τελικά ηττημένος από την Τρίπολη μένοντας χωρίς νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αναμετρήσεις στις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος (60’ λ.τρ. Μαντίντα), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (82’ Ιγκόρ), Δουβίκας (57’ Γκοντό)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ λ.τρ. Γιόχανσον), Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Βιγιαφάνιες (63’ Μουνιέ), Λουντ, Μολίνς