Επειτα από μια πραγματικά αποκαρδιωτική εμφάνιση τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 4-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορμητικά στην αναμέτρηση προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν και την «αύρα» της έδρας και ευτύχησαν να προηγηθούν πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα και χωρίς καν να χρειαστεί να μπουν στην περιοχή του Διούδη. Ο Πέλκας είχε την έμπνευση να σουτάρει από τα 25 περίπου μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 1-0 μόλις στο 8’. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλισε «απρόσμενα» ήσυχα, καθώς ο μεν Παναθηναϊκός καθηλώθηκε και αδυνατούσε να αντιδράσει αγωνιστικά, ο δε ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε αρκούμενος στο ισχνό του προβάδισμα και ελπίζοντας πως οι φιλοξενούμενοι θα του δώσουν χώρους για αντεπιθέσεις. Αυτό δεν συνέβη και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς σοβαρές φάσεις απέναντι από τις δύο εστίες.

Οι «πράσινοι» φάνηκε να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερα έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κάποια ιδιαίτερη πίεση, πολύ σύντομα όμως η συνολική ανασταλτική αντίδρασή τους σε μια φάση στο 51’, έδωσε την ευκαιρία στον Πέλκα να υποδεχθεί την μπάλα από πλάγιο άουτ μέσα στην περιοχή και με ένα ουσιαστικά κοντρόλ να βρεθεί απέναντι στον Διούδη (!) για να εκτελέσει εύστοχα διπλασιάζοντας τα τέρματα τόσο τα δικά του όσο και της ομάδας του. Ουσιαστικά το παιχνίδι είχε κριθεί εκείνη τη στιγμή και ότι επακολούθησε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ινσούα υπέπεσε σε πέναλτι που σήμανε και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη στο 66’ και το 3-0 από την εύστοχη εκτέλεση του Κουλούρη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πρίγιοβιτς στο 77’ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Αυτό το σκορ σφράγισε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και διεύρυνε το σερί των αγώνων χωρίς νίκη στους 5 για το «τριφύλλι».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58΄ Τσίμιροτ), Πέλκας, Μακ, Λημνιός (82΄ Κάμπος), Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85΄ Δώνης), Γιόχανσον (46΄ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας, Άλτμαν (69΄ Χουλτ).