Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, προηγήθηκε, αλλά μετά την ισοφάριση έριξε το ρυθμό του και έμεινε στο 1-1 με την Παναχαϊκή στην Πάτρα στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Αγυιάς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του 8ου Ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι ήταν παραταγμένοι με στόχο να κλείσουν τους διαδρόμους στον Παναθηναϊκό προς την περιοχή τους χωρίς να παίρνουν επιθετικά ρίσκα κι αυτό ήταν κάτι που καθόρισε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του προσπάθησε με passing game να διασπάσει τις πυκνές γραμμές άμυνας της Παναχαϊκής και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κατάφερε λίγες φορές να πλησιάσει στην περιοχή του αντιπάλου με αυτόν τον τρόπο χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τους Λουντ και Χατζηγιοβάνη. Το γκολ ωστόσο ήρθε όχι σε οργανωμένη επίθεση, αλλά στην κόντρα χάρη στη γρήγορη σκέψη του Αυλωνίτη, την ταχύτητα και την ακριβή σέντρα του Χατζηγιοβάνη και το ωραίο τελείωμα του Χίλιεμαρκ. Η Παναχαϊκή από την πλευρά της κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς να έχει απειλήσει καν, καθώς στη μοναδική φάση που πάτησε περιοχή με τον Αργυρόπουλο, κέρδισε πέναλτι από το απρόσεχτο μαρκάρισμα του Ινσούα. Το 1-1 ήταν το σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι από αυτά που συνήθως λέγεται ότι θα ξεχαστούν γρήγορα. Για την ακρίβεια θα είχε ήδη ξεχαστεί αν δεν υπήρχε η προσπάθεια της Παναχαϊκής την ύστατη ώρα να σκοράρει και να προκριθεί. Μέχρι τότε η μπάλα μπήκε σε κάποια από τις δύο περιοχές δύο ή τρεις συνολικά γεγονός ενδεικτικό του γεγονότος ότι η παραγωγικότητα της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στο συγκεκριμένο διάστημα. Οι αλλαγές έπαιξαν σίγουρα το ρόλο τους καθώς η ανάγκη να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες έδωσε την ευκαιρία σε άλλους όπως ο Τζανδάρης και ο Εμμανουηλίδης που πραγματοποίησαν το επίσημο ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα. Οι γηπεδούχοι πήραν κάποια ρίσκα στο τέλος μήπως και πετύχουν τη νίκη που θα τους οδηγούσε στον επόμενο γύρο, αλλά η ευκαιρία που τους προέκυψε με τον Πολίμο στο 94’ να σουτάρει από κοντά μετά από κόρνερ «ακυρώθηκε» από τον Βλαχοδήμο που έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το σκορ στο 1-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου και περιμένοντας την κλήρωση που θα αναδείξει τον επόμενο αντίπαλό του στη φάση των «16» του θεσμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74′ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65′ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77′ Αντωνακόπουλος).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75′ Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης, Λουντ (57′ Άλτμαν), Πίσπας (65′ Εμμανουηλίδης).