Για πολλοστή φορά κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Παναθηναϊκός απέτυχε να κερδίζει το «στοίχημα» που βάζει με τον εαυτό του στους εκτός έδρας αγώνες του και έμεινε για ακόμα μια αγωνιστική μακριά από τη νίκη, χάνοντας μάλιστα με 2-1 από τον ΠΑΣ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το «σενάριο» – στις γενικές του γραμμές – έχει παιχτεί σε όλες τις φετινές εξορμήσεις του Παναθηναϊκού μακριά από τη Λεωφόρο. Προσπάθεια που φαίνεται να μην επαρκεί, μεγάλα «νεκρά» διαστήματα, μεγάλη ευκολία του αντιπάλου να σκοράρει σχεδόν με το… τίποτα και τελικά αρνητικό αποτέλεσμα. Η πιο πρόσφατη – σχεδόν σαδιστική – παραλλαγή του σεναρίου θέλει τον Παναθηναϊκό να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες πριν δεχθεί γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και τελικά φύγει από το γήπεδο χωρίς νίκη. Το είδαμε, ενδεικτικά μόνο, στη Λιβαδειά, το είδαμε στη Ριζούπολη (έστω κι αν δεν σκόραρε ο αντίπαλος) το είδαμε και χθες στα Ιωάννινα. Μόνο οι πρωταγωνιστές αλλάζουν. Ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες πρώτα στο 6’ προ κενής εστίας κι έπειτα στο 25’ όταν τον νίκησε ο Μάρκος Βελλίδης. Αντίστροφα, ο Πέδρο Κόντε κατάφερε στο 30’, με την ομάδα του να έχει πάρει πλήρως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και να βρίσκεται πίσω από τη σέντρα, να διασχίσει το μισό γήπεδο χωρίς να ανακοπεί και να πλασάρει εύστοχα πάνω από τον εξερχόμενο Βλαχοδήμο για το 1-0. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής για να διαμορφώσει το 2-0 και να επιβεβαιώσει την ειρωνική παράδοση οι αντίπαλοι του τριφυλλιού κάθε εβδομάδα να είναι υποψήφιοι για MVP και Best Goal της αγωνιστικής.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ καθώς στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ δεν είχε καν ανάγκη να παίρνει τα – ούτως ή άλλως – ελάχιστα ρίσκα που έπαιρνε στο πρώτο και γέμισε ποδοσφαιριστές την περιοχή του βάζοντας δύσκολα στην έτσι κι αλλιώς δύστοκη επίθεση του Παναθηναϊκού. Υπό αυτές τις συνθήκες το αυτογκόλ του Γαρουφαλιά στο 69’ μετά από ωραία προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη έδωσε μεν σασπένς στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, κατέδειξε ωστόσο ακόμα πιο έντονα τη δυσκολία της ομάδας τόσο στην παραγωγή φάσεων όσο και στην αποτελεσματικότητα. Το τελικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τον Παναθηναϊκό να μετρά άλλη μια αποτυχία εκτός έδρας και να χάνει άλλη μια ευκαιρία αναρρίχησης στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα:Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73′ Βιντάλ), Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας (84′ Αποστολόπουλος), Μπετρά (79′ Μπέριος), Κόντε.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (55′ Άλτμαν), Λουντ (79′ Πίσπας), Ινσούα, Δώνης, Μυστακίδης (64′ Χατζηγιοβάνης).