Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε άρτια «διαβασμένος» στο παιχνίδι του Xanthi Arena και έδειξε από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις του. Οι Πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι της Ξάνθης, έκλεισαν κάθε δίοδο προς την εστία τους και με υπομονή έψαξαν το γκολ. Τελικά το βρήκε μία φορά αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετο εάν υπήρχε η στοιχειώδης ευστοχία των ποδοσφαιριστών του στις κλασικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Το Τριφύλλι παρατάχθηκε με το γνωστό πια 3-4-2-1 με προωθημένο τον Άντονι Μουνιέ και συμπαραστάτες πίσω του τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη. Με τον Γάλλο απείλησε δις στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ήρθε στο 13ο λεπτό όταν ο Κουρμπέλης άνοιξε το παιχνίδι στα αριστερά στον Ινσούα ο οποίος σέντραρε στο πρώτο δοκάρι για τον Μουνιέ που με γυριστή κεφαλιά αστόχησε για εκατοστά. Η δεύτερη συνέβη στο 25ο λεπτό με τον Χατζηγιοβάνη να γυρίζει από αριστερά τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι όπου ο Μουνιέ έκανε «τσαφ» σχεδόν εξ επαφής με την αντίπαλη εστία. Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο του αγώνα και την Ξάνθη σε ρόλο κομπάρσου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Θράκης προσπάθησε να ισορροπήσει με τις αλλαγές προσώπων που έκανε ο προπονητής της. Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τις προσπάθειες της Ξάνθης και να ψάχνει τη στιγμή για να «χτυπήσει». Στο 56′ το σουτ του Μπουζούκη ήταν άστοχο, όπως και αυτό του Καντά στο 62′. Το γκολ της νίκης του Τριφυλλιού ήρθε στο 69ο λεπτό. Ο Μπουζούκης βρήκε τον Χατζηγιοβάνη με κάθετη πάσα στο χώρο, αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε για να νικηθεί από τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Μπουζούκη και αυτός με μια «οβίδα» πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα!

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν επαναπαύθηκε στο 0-1 αλλά η Ξάνθη πρέπει να αισθάνεται τυχερή που παρέμεινε το συγκεκριμένο σκορ μέχρι τη λήξη του αγώνα. Πρώτα απ’ όλα, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν στο 75′ ελέω… Σιδηρόπουλου. Ο διαιτητής, πιθανώς, ήταν ο μοναδικός στο γήπεδο που δεν είδε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και αποβολή στον Σιλά που «γκρέμισε» μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης τον Χατζηγιοβάνη. Στη συνέχεια η Ξάνθη σώθηκε από δεύτερη παραβίαση λόγω της ικανότητας του τερματοφύλακά της. Ο Ζίβκοβιτς νίκησε δύο φορές τον Εμμανουηλίδη σε κλασικά τετ α τετ. Η πρώτη στο 90’+3′ (το ματς είχε εξάλεπτη διακοπή στο 80′ λόγω πτώσης στην τάση του ρεύματος) και η δεύτερη στο 90’+7′. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης αποβλήθηκε ο Ντουρίτσκοβιτς για εκτός φάσης χτύπημα στον Οικονόμου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή στην Ξάνθη για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.