Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά. Και δεν βρήκε τις λύσεις για να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι φτιαγμένη με τέτοια υλικά ώστε να καταθέτει κάθε ικμάδα δυνάμεων έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Και στην εκπνοή του 90λέπτου οι Πράσινοι έδωσαν τη χαρά του γκολ της ισοφάρισης στους πάνω από 3.000 φίλους τους που δημιούργησαν συνθήκες… εντός έδρας αναμέτρησης με την πληθωρική παρουσία τους. Το τελικό 1-1 διέκοψε το νικηφόρο σερί των έξι αγώνων (πέντε πρωταθλήματος και ενός Κυπέλλου) αλλά δεν ανέκοψε και το αήττητο. Μπορεί ο βαθμός δυσκολίας να αυξήθηκε σημαντικά στην Τρίπολη, αλλά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε αν μη τι άλλο αποτελεσματικός.

Ο Αστέρας έβαλε δύσκολα από την αρχή στο Τριφύλλι. Μόλις στα 15 δευτερόλεπτα αγώνα οι γηπεδούχοι απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Διούδης αρχικά και η λάθος εκτίμηση του Τόνσο στη συνέχεια, έσωσαν τον Παναθηναϊκό. Ο γρήγορος τραυματισμός του Στάικου έφερε αναπροσαρμογή πλάνων στο τακτικό κομμάτι (3-4-3 από 3-5-2) και επέφερε ισορροπία στο παιχνίδι. Μάλιστα οι Πράσινοι είχαν ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ μετά το 25′ και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι και πάλι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου. Έτσι στο 47ο λεπτό παρά την προσπάθεια του Διούδη, ο Αστέρας προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Μανιά που εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του τερματοφύλακα του Τριφυλλιού σε σουτ του Κυριακόπουλου και με δόση τύχης (η μπάλα κόντραρε στον Καλτσά για να του «στρωθεί») βρέθηκε μόνος με τα δίχτυα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Αστέρα που έχασε ευκαιρίες για γκολ αλλά ο Διούδης ήταν σε σπουδαία βραδιά. Η νέα αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 με τον Καμπετσή δίπλα στον Μακέντα «γύρισε» το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό που πίεσε για την ισοφάριση. Και αν στο 89′ η κεφαλιά του Καμπετσή σταμάτησε στο δοκάρι, ένα λεπτό μετά ήρθε η λύση. Ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο που παράλληλα εκτός από το πέναλτι που υπέπεσε, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μακέντα με στυλ Πανένκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού στα… κάγκελα. Το τελικό 1-1 άφησε και στις δύο ομάδες χαρά και προβληματισμό, για διαφορετικούς φυσικά λόγους.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (39′ Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (77′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (86′ Μαρτίνες), Μανιάς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58′ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24′ Μπουζούκης), Δώνης (77′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.