Στα πρώτα λόγια του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης του γηπέδου της Τούμπας, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η εικόνα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. «Πέσαμε στην παγίδα που μας έστησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Το τελικό 2-0 υπέρ του Δικέφαλου αποτέλεσε την πρώτη φετινή ήττα του Παναθηναϊκού και ένα καλό μάθημα ενόψει της δύσκολης συνέχειας του Πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, περιορίζοντας τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού. Το Τριφύλλι, αυτή τη φορά, δεν κατόρθωσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να ανοίξει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και ουσιαστικά απείλησε στο ελάχιστο την εστία των γηπεδούχων. Αντίθετα, η άμυνα του Παναθηναϊκού δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους, γεγονός που διατήρησε σε πλήρη εγρήγορση τον πολύ καλό στο χθεσινό παιχνίδι Σωκράτη Διούδη.

Οι Πράσινοι κατάφεραν να περάσουν σχετικά εύκολα το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης σε ένα ματς που έμοιαζε μοιρασμένο, αφού ο ένας αντίπαλος έδειχνε να εξουδετερώνει τον άλλο. Όμως, ο ΠΑΟΚ από το 30ό λεπτό και μετά άλλαξε εικόνα, βρήκε τρόπο να διεμβολίσει την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα άκρα και με τέτοια εικόνα πίεσης, φάνταζε θέμα χρόνου να φτάσει στο γκολ. Και αν στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε αντικανονικά (οφσάιντ ο σκόρερ Βέρνμπλουμ), στο 51ο λεπτό κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πανηγυρίσει. Ήταν η στιγμή που η άμυνα του Παναθηναϊκού έχασε τον Λέο Ζαμπά από το αριστερό της άκρο, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει αφάνταστα η κατάσταση όταν η μπάλα γύρισε στη μικρή περιοχή προς τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ φορ σκόραρε με ευκολία και έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Παρότι ο Παναθηναϊκός έδειξε να αντιδρά και μάλιστα άμεσα με σημαντική χαμένη ευκαιρία από σουτ υπό καλές προϋποθέσεις από τον Γιάννη Μπουζούκη (στο 54′), ακολούθησε πολιορκία της εστίας του Διούδη. Όσο και αν κράτησε ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού, το 2-0 ήταν αναπόφευκτο. Ήρθε στο 76′ από τον δευτερόλεπτα νωρίτερα νεοεισελθόντα στον αγωνιστικό χώρο Λημνιό, σε φάση – καρμπόν με το πρώτο γκολ αφού πάλι ο Ζαμπά διέφυγε της προσοχής των αμυντικών του Παναθηναϊκού και έδωσε έτοιμο γκολ στο συμπαίκτη του.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή και τον Παναθηναϊκό να ανασυντάσσεται ενόψει του επόμενου αγώνα που έχει, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας (53′ Ελ Καντουρί), Λέο Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Κάτσε), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Καμπετσής (77′ Μουνιέ), Μακέντα.