Το συγκεκριμένο ντέρμπι «αιωνίων» θα μείνει δυστυχώς αξέχαστο για δύο δυσάρεστα περιστατικά. Πρώτα και κύρια το θάνατο φιλάθλου του Ολυμπιακού, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Θλιβερό γεγονός που υπερβαίνει κάθε αθλητικό συμβάν. Το δεύτερο έχει να κάνει με το σοκαριστικό τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη στο 48ο λεπτό, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από το γόνατο του Νάτχο. Συμπαίκτες και αντίπαλοι κάλεσαν άμεσα για ιατρική βοήθεια, τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων «έπεσαν» πάνω στον Διούδη και τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το γήπεδο με κολλάρο στον αυχένα και φυσικά μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός περιόρισε αισθητά τον αντίπαλό του ανασταλτικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο δημιουργικό σκέλος, όπου υστέρησε αισθητά και δεν έφτασε στο γνωστό επίπεδο απόδοσης. Το κύριο ζητούμενο ήταν η κυκλοφορία της μπάλας, τομέας όπου οι Πράσινοι δεν είχαν την ίδια υπομονή με προηγούμενους αγώνες.

Παρά ταύτα το Τριφύλλι απειλήθηκε σοβαρά σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 38′ έπειτα από συνδυασμό των Φορτούνη, Ποντένσε και πλασέ του τελευταίου που μπλόκαρε ο Διούδης. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ του τραυματισμού του Διούδη και να προηγηθεί στο 61ο λεπτό χάρη σε μία εκπληκτική προσπάθεια του Κάτσε. Και μάλιστα δύο λεπτά αργότερα απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το 0-2 και ουσιαστικά να στείλει στο καναβάτσο τον αντίπαλό του, όταν σε ανυπεράσπιστη εστία ο Ινσούα σούταρε άστοχα.

Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα ώστε να αποφύγει την ήττα. Και τα κατάφερε, αφού πρώτα είχε δει τον Κότσαρη να «απογειώνεται» στο 83′ σταματώντας τη μπάλα σε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και το δοκάρι να τον προστατεύει στο 86′ σε σουτ του Ελαμπντελαουί. Στο πέμπτο (από τα εννέα που υποδείχθηκαν) λεπτό καθυστερήσεων, ο Σισέ βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού και με προβολή έπειτα από σέντρα του Ελαμπντελαουί πέτυχε το 1-1.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απογοητευμένους που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63′ Μάνος), Γκιλιέρμε, Νάτχο (77′ Καμαρά), Φορτούνης, Ποντένσε, Χάσαν (46′ Χριστοδουλόπουλος).

Παναθηναϊκός: Διούδης (53′ Κότσαρης), Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (73′ Πούγγουρας), Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (70′ Μουνιέ), Μακέντα.