Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη μαχητική εικόνα που έχει εμφανίσει την εφετινή σεζόν. Υποπίπτοντας σε σωρεία ατομικών λαθών και σε σημαντικό μέρος του αγώνα μπλοκαρισμένος από τον ΟΦΗ, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, η οποία του στέρησε τη δυνατότητα να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν περίσσευμα ρέντας, αφού σκόραραν τρία γκολ από αυτά που σίγουρα δεν τα βλέπουμε συχνά σε αγώνες. Τουλάχιστον όχι μαζεμένα! Στην πρώτη επίσκεψη του ΟΦΗ στην περιοχή του Παναθηναϊκού προέκυψε το 1-0. Στο 5ο λεπτό μόλις οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από ένα σκαστό σουτ που δύσκολα ο σκόρερ Δεληγιαννίδης είχε υπολογίσει ότι θα έδινε τέτοια τροχιά στη μπάλα ώστε να «κρεμάσει» τον Διούδη.

Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό να υπερέχει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Ένα εξ επαφής σκαστό σουτ του Δώνη στο 16’ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ μια όμορφη προσπάθεια του Μπουζούκη δεν είχε πάλι ευτυχή κατάληξη. Η ισοφάριση εν τέλει ήρθε στο 36ο λεπτό με μια φάση βγαλμένη από τις προπονήσεις στο «Γ. Καλαφάτης». Ανάπτυξη με ηρεμία, κίνηση χωρίς τη μπάλα, αυτοματοποιημένες ενέργειες, σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, παίκτης πίσω από το σέντερ φορ και… γκολ! Δράστης ο Κάτσε με κεφαλιά – «ψαράκι».

Και πάλι, όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΟΦΗ κατόρθωσε να προηγηθεί προτού κλείσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 40’ από μια μακρινή μπαλιά η απομάκρυνση του Κολοβέτσιου ήταν προσωρινή, παίκτης του Παναθηναϊκού για επαναφορά δεν υπήρχε και ο Πλατέλλας έκανε το σουτ με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα χτύπησε στον Μαυρομμάτη τόσο όσο χρειάστηκε για να αλλάξει ελαφρώς πορεία και να δυσκολέψει στο μέγιστο βαθμό τον Διούδη που είδε να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να πιέζει και πάλι, να χάνει μια καλή ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη αλλά ξανά το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά. Βέβαια η προσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ έχει ξεκινήσει από φάουλ πάνω στον Μπουζούκη, το οποίο δεν καταλογίστηκε, όμως τούτο δεν αποτελεί δικαιολογία. Στα 35 λεπτά που απέμειναν έως τη λήξη του αγώνα, οι Πράσινοι έδειξαν εντελώς αποπροσανατολισμένοι από το πλάνο και δεν κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

ΟΦΗ:Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (91′ Μιχόγεβιτς), Κυριακίδης, Πλατέλας (85′ Κουτσιανικούλης), Σασί (72′ Παπαστεριανός), Βουό.

Παναθηναϊκός:Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (83′ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Ινσούα (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (62′ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.