Μέχρι να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο Ατρόμητος ήταν αήττητος εκτός έδρας. Το σερί του διακόπηκε στο ΟΑΚΑ από την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού το Τριφύλλι πήρε τη νίκη με 1-0 και μείωσε τη βαθμολογική διαφορά από ΑΕΚ και Ατρόμητο στην προσπάθεια να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά μπορεί στη βαθμολογία. Οι Πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του πρώτου σκόρερ του Φεντερίκο Μακέντα!

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο έφτασε το ποσοστό κατοχής μπάλας στο 69%, περιορίζοντας τον Ατρόμητο στο δικό του μισό. Οι Πράσινοι απειλήθηκαν μόνο από μια στατική φάση στο 20ο λεπτό όταν η εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Για την ακρίβεια επί 62 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε εκμηδενίσει τους κινδύνους στα μετόπισθεν και διαχειρίζονταν άνετα το προβάδισμα που πήρε στο σκορ στο 24ο λεπτό. Από τη στιγμή, δηλαδή, που ο Κάτσε έβγαλε με μπαλιά 40 μέτρων τον Μακέντα απέναντι στον Μέγιερι και ο Ιταλός επιθετικός παρέδωσε μαθήματα κινήσεων σέντερ φορ. Πρώτα κατέβασε τη μπάλα με το δεξί πόδι και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που απέκτησε πλεονέκτημα έναντι των αμυντικών του Ατρομήτου και έπειτα με το αριστερό πόδι πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Στο 62′ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που είδε σε διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Κολοβέτσιου – Μπουσούλατζιτς αλλά ο Σωκράτης Διούδης απέδωσε δικαιοσύνη αποκρούοντας τη μπάλα στην εκτέλεση του Κουλούρη. Όμως, το σημείο αποδείχθηκε κομβικό μια και ο Ατρόμητος ξεθάρρεψε και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του προπονητή του έδειξε πρόθεση να αναζητήσει την ισοφάριση. Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ, όμως ο Παναθηναϊκός διατήρησε ανέπαφη την εστία του και πήρε μια πολύτιμη νίκη, παρότι ο διαιτητής απέβαλε με δύο κίτρινες μέσα σε δύο λεπτά τον Χρήστο Δώνη στο 94′ και κράτησε έξι λεπτά καθυστερήσεων αντί για τρία που υπέδειξε ο τέταρτος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (67′ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83′ Τζανδάρης), Μακέντα (46′ Καμπετσής).

Ατρόμητος:Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος (66′ Ουμπίδες), Μπουσουλάτζιτς, Μπρούνο (78′ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης (46′ Ενσικουλού), Κουλούρης.