Στα παιχνίδια της πρώτης φάσης που μπήκε ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο Ελλάδας, ο στόχος για τον Γιώργο Δώνη ήταν διπλός. Αφενός να έρθει φυσικά η πρόκριση και η πρώτη θέση, αφετέρου να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τόσες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τον ΑΟΧ / Κισσαμικό ο διπλός στόχος επετεύχθη. Οι Πράσινοι πήραν τη νίκη με 2-1, «καθάρισαν» πρόκριση και πρωτιά στον όμιλο, περιμένουν τον αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής και βέβαια ο Δώνης έδωσε τις ανάσες στο βασικό κορμό προσφέροντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζονταν μόνο νίκη για την πρωτιά και μπήκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα αποφασισμένος να την κατακτήσει. Μόλις στο 3ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Εμμανουηλίδη, ενώ ο ίδιος ο 18χρονος παίκτης ήταν εκείνος που τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στους Πρασίνους. Οι Πράσινοι πίεσαν για δεύτερο γκολ και έφτασαν αρκετές φορές κοντά σε αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια σε τρεις περιπτώσεις ο ΑΟΧ / Κισσαμικός είχε τις δικές του καλές στιγμές να σκοράρει.

Η εικόνα άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά με στόχο την ισοφάριση. Και το πέτυχαν στο 54′ με τον Ρίσκι, βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι φάνηκαν να βρίσκουν άμεση απάντηση όταν κέρδισαν πέναλτι με τον Βέργο, όμως ο ίδιος παίκτης που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι το παιχνίδι έγινε πολύ ανοιχτό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε πίεση στην περιοχή του ΑΟΧ / Κισσαμικού και κατόρθωσε να φτάσει στο 2-1 με τον Βέργο.

ΑΟΧ/ Κισσαμικός: Δασκαλάκης, Σάλιακας (79′ Τόλι), Φαζός, Τεγούσης (55′ Σεληνιωτάκης), Σισέ, Καραγιάννης (70′ Αρναρέλλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι, Γκίνι, Καραγεώργης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (59′ Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε (59′ Καμπετσής), Τζανδάρης, Στάικος, Εμμανουηλίδης (74′ Χατζηγιοβάνης), Βέργος.