Ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, η Ξάνθη, αυτή τη φορά χρειάστηκε… κερκόπορτα για να φύγει αλώβητη από την έδρα του Τριφυλλιού, παίρνοντας την ισοπαλία με 2-2. Στην ουσία οι Πράσινοι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους, αφενός επιτρέποντας στον αντίπαλο τους να μείνει στο παιχνίδι μια και απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για ακόμα ένα γκολ, αφετέρου προσφέροντας με σωρεία λαθών την ευκαιρία στην Ξάνθη να ισοφαρίσει σε… νεκρό χρόνο.

Η Ξάνθη προηγήθηκε στο 19ο λεπτό με μεγάλη δόση τύχης, όταν το σουτ του Καντά βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Σταδιακά και ειδικά από το 30ό λεπτό και έπειτα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό, αναζητώντας την ανατροπή στο σκορ. Το πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο! Αρχικά στο 48ο λεπτό ο Μπουζούκης ισοφάρισε με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αφού είχε προηγηθεί πέναλτι -το οποίο δεν καταλογίστηκε- στον Χατζηγιοβάνη. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Δώνη, Ινσούα, Βέργο, μέχρι να έρθει στο 68′ ο Κολοβέτσιος και με κοντινή κεφαλιά να σκοράρει το 2-1.

Ακολούθησαν δύο σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες, στο 75′ με «κεραυνό» του Κάτσε που έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών και στο 80′ σε χαμένο τετ α τετ του Μακέντα. Παρά ταύτα το 3-1 δεν ήρθε. Και σαν να μην έφτανε αυτό στην τελευταία φάση του αγώνα (η οποία προέκυψε από κόρνερ που ήρθε από κακή συνεννόηση στην άμυνα και έπειτα λάθος κοντρόλ του Χατζηγιοβάνη στην απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή) η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι (σε μαρκάρισμα του Μαυρομμάτη στον Κάστρο). Το οποίο εκτελέστηκε δύο λεπτά μετά το τέλος των καθυστερήσεων που είχαν υποδειχθεί και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (80′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.