Οι κακές συνήθειες πρέπει να κόβονται νωρίς και… μαχαίρι. Αλλιώς γίνονται εθισμός και προκαλούν συνέπειες. Στο όριο του μεταφυσικού πλέον έγκειται η παράδοση που «έχτισε» ο Παναθηναϊκός στη Λαμία την τελευταία διετία που η ομάδα της Φθιώτιδας επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Τρίτωσε το κακό πλέον για το Τριφύλλι αφού γνώρισε τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς στο ΔΑΚ Λαμίας και μάλιστα οι δύο σε διάστημα μόλις 12 ημερών. Η πρώτη ήταν για το Κύπελλο, η δεύτερη και πιο πρόσφατη για τη 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Με το ίδιο σκορ (1-0)! Ο Παναθηναϊκός έχασε έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει στην τέταρτη θέση τον Ατρόμητο, αλλά και να αποσπαστεί από τις ομάδες που επιδιώκουν την είσοδο στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Για ακόμα ένα παιχνίδι με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει, μένοντας στο μηδέν. Παράλληλα ήταν ξανά κατώτερος των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο με άκρως προβληματική εικόνα. Στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα, απείλησαν την εστία του Διούδη και παράλληλα έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού, όντες περισσότερο μαχητικοί και ψύχραιμοι στις αποφάσεις τους. Και αν κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του Διούδη διατηρήθηκε ανέπαφη η εστία στο πρώτο ημίχρονο, η αστοχία του Μακέντα σε μια εύκολη για την κλάση του φάση στο 29′, στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να μπει μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνει την εικόνα του. Όμως, μια ανασταλτική αδράνεια και η ικανότητα του Μπερτόλιο έφεραν το 1-0 στο 52ο λεπτό. Και το Τριφύλλι βρέθηκε πια να κυνηγάει στο σκορ. Από το 60ο λεπτό και έπειτα ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη Λαμία στην εστία της, απώλεσε όμως κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει (κατά σειρά οι Γιόχανσον, Μακέντα, Καμπετσής) και τελικά έμεινε ατελέσφορη η προσπάθεια.

Λαμία: Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπλάζιτς (36′ Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς (81′ Καρυπίδης), Καραμάνος, Μπερτόλιο (66′ Επστάιν), Μπαράλες.
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Δώνης (78′ Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (73′ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.