Εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ ήταν για το Τριφύλλι από εκείνα τα παιχνίδια που οι Πράσινοι είχαν πολλά να χάσουν. Σε επίπεδο γοήτρου κυρίως. Ο ΟΦΗ μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ουρά της βαθμολογίας θεωρούσαν αυτονόητη την επικράτηση του Παναθηναϊκού. Έστω και αν ο αγώνας διεξήχθη χωρίς θεατές λόγω της τιμωρίας του Τριφυλλιού. Στα πρώτα 45 λεπτά φαίνονταν ότι η εκτίμηση θα επαληθεύονταν. Όμως το τέλος του αγώνα βρήκε τους Πράσινους… πληγωμένους από το «βαρύ» 1-3, μια ήττα – μαχαιριά στην εφετινή σεζόν.

Από την έναρξη του αγώνα ήταν φανερό ότι οι πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού (τραυματίες οι Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Βέργος, Εμμανουηλίδης, τιμωρημένοι οι Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης) και το πάθος του ΟΦΗ επηρρέαζαν τη μορφή του παιχνιδιού. Οι Κρητικοί έδειχναν αποφασισμένοι να πάρουν το μέγιστο από το παιχνίδι, όμως το Τριφύλλι έστω και χωρίς καλή εικόνα, διατηρούσε σχετικό έλεγχο στον αγώνα. Και μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο 41ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μακέντα από τον Ποτουρίδη (φάση στην οποία ο αμυντικός του ΟΦΗ κακώς δεν αποβλήθηκε από το διαιτητή της αναμέτρησης), το οποίο αξιοποιήθηκε από τον Ιταλό σέντερ φορ.

Η συνέχεια ήταν αναπάντεχα κακή για τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, εξουδετερώνοντας απόλυτα τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Κρήτης έφτασε αρχικά στην ισοφάριση στο 57′ σε μια φάση γεμάτη λάθη από τον Παναθηναϊκό. Μία εύκολη για την άμυνα σέντρα εξελίχθηκε σε γκολ αφού πρώτα χρειάστηκαν πολλές αστοχίες προτού ο Σάσι πάρει την κεφαλιά και ο Μακέντα τη στείλει άθελά του στα δίχτυα της εστίας του Διούδη. Οι αλλαγές του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο δεν βοήθησαν και ο ΟΦΗ συνέχισε να κυριαρχεί. Κάπως έτσι ήρθε το 1-2 στο 71′ από τον Σάσι, με τον Γιακουμάκη να κλείνει το σκορ στο 88′.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης (61′ Καμπετσής), Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Στάικος, Μουνιέ (69′ Αρμενάκας), Άλτμαν (27′ Κάτσε), Μακέντα.

ΟΦΗ:Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Βαζ (87′ Κυριακίδης), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης (46′ Ντίνας), Σασί (78′ Γιακουμάκης).