Ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να πετύχει επιτέλους δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, φτάνοντας την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και ως μια τρανή απόδειξη ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στην ομάδα, μπορεί να αντιμετωπιστεί το ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Διότι οι Πράσινοι ήταν σαφώς ανώτεροι του αντιπάλου τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απείλησαν αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη μοναδική τελική του ΟΦΗ που πήγε στην εστία και μάλιστα υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν επί 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σένκεφελντ. Και εκεί που πολλοί είχαν… ξεγράψει το Τριφύλλι, βγήκε μπροστά ο χαρακτήρας των ποδοσφαιριστών του, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και λίγο έλειψε στο τέλος να πετύχει την ανατροπή.

Οι Πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 19′ σε τετ α τετ του Μπουζούκη που έβγαλε ο Σωτηρίου, άγγιξαν το γκολ στο 60′ όταν η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Δώνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ είχαν καλές στιγμές στα σουτ του Μπουζούκη στο 47′ και του Ινσούα στο 51′, τα οποία εξουδετέρωσε ο Σωτηρίου. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του Διούδη παρά μόνο κατά…λάθος όταν σε σέντρα του Βαζ η μπάλα κόντραρε στον Χατζηγιοβάνη, πήρε ανάποδα φάλτσα και ανάγκασε τον Διούδη να απομακρύνει τη μπάλα.

Παρά την εικόνα του αγώνα, ο ΟΦΗ έφτασε στο γκολ μετά από όμορφο συνδυασμό των παικτών του και σουτ του Φιγκεϊρέδο στο 67ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό τρία λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Μπαρτ Σένκεφελντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να αφήσει τον Παναθηναϊκό με αριθμητικό μειονέκτημα. Η διαχείριση της κατάστασης ήταν ιδανική για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι κάλυψαν με πάθος και αυταπάρνηση το αριθμητικό μειονέκτημα σε τέτοιο βαθμό που στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζε σαν να έπαιζαν με πλεονέκτημα! Η μερική δικαίωση της προσπάθειας ήρθε στο 83′ όταν ο Χρήστος Δώνης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κουτρουμπή, πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Φεντερίκο Μακέντα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κουρμπέλης απείχε ελάχιστα απ’ το 1-2. Τελικώς το σουτ του πέρασε σύρριζα άουτ και η ισοπαλία παρέμεινε.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Σακόρ, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σόουζα (65’ Στάικος), Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα, Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος)