Το τελικό αποτέλεσμα ενός ακόμα αγώνα του Παναθηναϊκού στα φετινά play offs φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του διαιτητή. Μετά από εκείνους κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ήταν η σειρά του Γκορτσίλα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με την απόφασή του να καταλογίσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Αρκάδων, να στερήσει από τους Πράσινους τη δυνατότητα να πάρουν το τρίποντο. Έτσι, το 2-2 περιορίζει τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως στο ποδόσφαιρο μια ομάδα χρειάζεται και τύχη. Και το Τριφύλλι στη σημερινή αναμέτρηση δεν την είχε. Γιατί παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες και πάλεψε μέχρι τέλους για την ολική ανατροπή.

Το ματς άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό αφού μόλις στο 11’ ο Σουάρεθ έβαλε με κεφαλιά την ομάδα της Αρκαδίας μπροστά στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Μπόλονι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για την ισοφάριση, για να δικαιωθούν στο 28’ όταν ο Χατζηγιοβάνης εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα πλάσαρε σωστά και έφερε το ματς στα ίσια. Και εκεί που το 1-1 έμοιαζε ως το πιθανότερο σκορ για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήρθε ο ρέφερι της αναμέτρησης, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR, να καταλογίσει ένα πέναλτι που δημιουργεί την απορία σε όσους παρακολούθησαν το ματς, για το τι ακριβώς είχε σκοπό να πετύχει.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι δεν τα παράτησαν. Ισοφάρισαν αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 53’ και στη συνέχεια κυριάρχησαν ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Τότε, όμως, ήταν που η τύχη τους γύρισε την πλάτη αφού απώλεσαν πολλές σπουδαίες ευκαιρίες, με πιο χαρακτηριστικές αυτήν του  Καρλίτος στο 72’ αλλά και εκείνη του Σανκαρέ στο 90’ όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του από τους διεκδικητές ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ενώ άξιο αναφοράς πως το Τριφύλλι δεν κατάφερε σε τέσσερα ματς κόντρα στους Αρκάδες φέτος να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Πούγγουρας (80′ Σανκαρέ), Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (80′ Αίτόρ), Νιας, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό (73′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (66′ Καρλίτος).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Βαλιέντε, Τιλίκα (80′ Κρίσπι), Μπαράλες (56′ Τζήμας), Μουνάφο, Σουάρεθ, Ριέρα (56′ Ροντρίγκο Γκόμες), Κώτσιρας, Σίτο (56′ Αλί Μπαμπά), Χριστόπουλος.