Στο τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League Interwetten ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με 3-2 στο «Απ. Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν τη θερινή προετοιμασία τους με την πρώτη νίκη στα φιλικά κι έδειξαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ενόψει της επίσημης πρώτης με τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλές στιγμές σε δημιουργικό επίπεδο, πέτυχε τρία γκολ με Μαουρίσιο, Μπουζούκη και Καρλίτος (δύο εκ των οποίων με θαυμάσιες συνεργασίες και εκτελέσεις), έβγαλε αντίδραση μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο 76’ και γενικώς έδειξε θετικά σημάδια πριν από την εκκίνηση των επίσημων αναμετρήσεων.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού πραγματοποίησε ο Βιτάλ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα, μαζί με τον Λούντκβιστ που έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε στο γήπεδο και άσκησε μεγάλη πίεση στη Λαμία. Μάλιστα απείλησε να σκοράρει μόλις στο 5’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ από μακρινή απόσταση. Ωστόσο, ο Σαράνοφ απέκρουσε δύσκολα με τις γροθιές. Παρά την υπεροχή του Τριφυλλιού, η Λαμία κατόρθωσε να απειλήσει στο 23’. Αρχικά άγγιξε το γκολ με σουτ του Ελευθεριάδη και στη συνέχεια απείλησε ξανά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τζανδάρη που κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 29’. Μετά από συνεργασία του Βιτάλ με τον Μαουρίσιο, ο Σάντσες σούταρε με δύναμη αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια. Το Τριφύλλι βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε και που άξιζε στο 31’. Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λούντκβιστ, ο Μαουρίσιο κυριάρχησε στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Η απάντηση της Λαμίας όμως ήταν άμεση καθώς στην επόμενη φάση (32’) ισοφάρισε (1-1) με δυνατό σουτ του Ορτέγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι στο γήπεδο με στόχο να πιέσει και απείλησε στο 51’ με τον Βιτάλ, στο 58’ με εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ και στο 59’ και πάλι με τον Βιτάλ, ο οποίος, έπειτα από τακουνάκι του Μακέντα, «χόρεψε» δύο αντιπάλους σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έγινε και πάλι απειλητικός στο 73’ όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία πάσα στον χώρο προς τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός σέντραρε στη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του Μαουρίσιο κατέληξε λίγο άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λαμία βρήκε το γκολ στο 75’ έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο Μανουσάκης έκανε κούρσα, σέντραρε και ο επερχόμενος Βλαχομήτρος πέτυχε το 1-2.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν άργησε καθώς στο 86’ έφτασε στην ισοφάριση (2-2). Ο Βιγιαφάνιες άνοιξε ωραία προς τον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγούν ένα ακόμη γκολ το οποίο πέτυχαν στο 90’. Το Τριφύλλι αναπτύχθηκε εξαιρετικά καθώς ο Αϊτόρ έβγαλε μπαλιά «τρύπα» προς τον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Καρλίτος έγραψε το τελικό 3-2.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (61’ Κώτσιρας), Χατζηθεοδωρίδης (61’ Χουάνκαρ), Σάρλια, Πούγγουρας (61’ Βέλεθ), Ρούμπεν (74’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Λούντκβιστ (70’ Μπουζούκης), Αϊτόρ, Βιτάλ (61’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (70’ Καρλίτος).

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας (62’ Μουζουλουξής),Ορτέγκα (56’ Σαραμαντάς), Αντέτζο (62’ Βύντρα), Τζανετόπουλος (83’ Τσούκαλος), Τζανδάρης (83’ Μαργαρίτης), Γκέντζογλου (36’ Τιρόνε, 83’ Προβυδάκης), Νούνιες (76’ Τρουμπουλός), Ελευθεριάδης (56’ Μανούσος), Ρόμανιτς (56’ Μανουσάκης), Καραμάνος (71’ Βλαχομήτρος).