Κυριαρχικός ήταν ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη όπου επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 14η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι που έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες για ένα ευρύτερο σκορ, νίκησαν για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα και τρίτο συνολικά συμπεριλαμβανομένου και του ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, διατηρώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα για 270’. Ο Παλάσιος έφτασε συνολικά τα οχτώ γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού, έχοντας σκοράρει έξι τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ενώ ο Αϊτόρ σκόραρε για τρίτη φορά το 2022.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε από νωρίς στο ματς για να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο βρήκε μόλις στο 13’. Στην πρώτη αξιόλογη δημιουργική προσπάθεια των Πρασίνων, ο Παλάσιος σέντραρε απ’ τα δεξιά και ο Αϊτόρ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι απ’ τον Μπαξεβανίδη κι ανατράπηκε. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Παλάσιος.

Προτού συμπληρωθεί το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ με εκτέλεση πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Ιωαννίδης τσίμπησε την μπάλα προ του Κάστρο, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» για το 0-2.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο του ματς και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 32’ έπειτα από κάθετη κίνηση του Αϊτόρ, ο Γκατσίνοβις έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, απέφυγε τον Ντομίνγκες αλλά απέκρουσε ο Βέρχουλστ, ο οποίος στο 36’ απέτρεψε και τον Ιωαννίδη απ’ το να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και με διάθεση να σκοράρει και στο β’ ημίχρονο απειλώντας στο 53’ με κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς που κατέληξε άουτ, στο 57’ με σουτ του Αϊτόρ που απέκρουσε ο Βέρχουλστ και στο 62’ με σουτ του Παλάσιος που απομάκρυνε και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα.

Η πίεση του Παναθηναϊκού κορυφώθηκε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οπότε καταγράφηκαν έξι καλές επιθετικές προσπάθειες: στο 76’ ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, στο 79’, στο 86’ και στο 90’ ο Χατζηγιοβάνης άγγιξε το γκολ και στο 85’ ο Κουρμπέλης λίγο έλειψε να σκοράρει. Τελικά το 0-3 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη στο 87’. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Καρλίτος με τον Αϊτόρ, ο αμυντικός του Απόλλωνα στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια επικίνδυνη σέντρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στις μοναδικές στιγμές που ο Απόλλων απείλησε, στο 78’ με τον Παμλίδη και στο 81’ με τον Ντάουντα, ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα…

Απόλλων: Βέρλχουστ, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Μπαξεβανίδης, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες (77’ Ντάουντα), Τσιλούλης (61’ Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ (89’ Σιδεράς), Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (73’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (73’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (77’ Καρλίτος).