Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που του αξίζει: στη διεκδίκηση τίτλων. Οι Πράσινοι έκαναν το χρέος τους και ολοκλήρωσαν τη δουλειά που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα στη Λεωφόρο. Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησαν και στη Λαμία με 0-2 και πήραν με άνεση την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου της 21ης Μαΐου που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Το Τριφύλλι επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και το ιστορικό 4-1 επί του Δικεφάλου του Βορρά το 2014, και φυσικά οι Πράσινοι θέλουν να επαναλάβουν ό,τι και τότε, να σηκώσουν ξανά το τρόπαιο, το 19ο στην ιστορία του συλλόγου. Τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λαμία και την 30ή πρόκριση του Παναθηναϊκού σε τελικό Κυπέλλου σφράγισαν τα γκολ του Φώτη Ιωαννίδη και του Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Το Τριφύλλι πήρε απ’ την αρχή τον έλεγχο και στο 7’ ο Παλάσιος από πολύ πλάγια θέση, έξω απ’ την περιοχή, έκανε την προσποίηση στον αντίπαλό του και εξαπέλυσε ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ που ανάγκασε τον Σαράνοφ σε μια δύσκολη επέμβαση. Ο Αϊτόρ προσπάθησε να σκοράρει από κοντά αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Ο Παλάσιος είχε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία στο 18’, οπότε τσίμπησε με ωραίο τρόπο την μπάλα αλλά το σουτ που επιχείρησε εντός μεγάλης περιοχής, κατέληξε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι της Λαμίας.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα ηνία στο ματς, κράτησε την ομάδα της Φθιώτιδας μακριά απ’ την περιοχή του και έφτασε στο γκολ στο 42′ με εκτελεστή τον Ιωαννίδη. Ο φορ του Τριφυλλιού κυνήγησε την επικίνδυνη βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη αντίδραση του Τζανετόπουλου, πάτησε περιοχή και παρά την πίεση του αμυντικού της Λαμίας με εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σαράνοφ γράφοντας το 0-1. Ήταν το έκτο του εφετινό γκολ και τέταρτο εις βάρος της Λαμίας!

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε το αφεντικό μέσα στο γήπεδο και στο 58’ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Ο Αϊτόρ πίεσε τον Σιμόν, έκλεψε την μπάλα, ο Βιγιαφάνιες ακολούθησε τη φάση και πάσαρε παράλληλα για τον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερά διαμορφώνοντας το 0-2. Ο Αργεντινός σκόραρε για 12η φορά στη σεζόν!

Έχοντας πλέον κριθεί οριστικά το εισιτήριο για τον τελικό, οι δυο ομάδες έκαναν διαχείριση ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν στη Super League. Πάντως, στο 75’ και το 76’ ο Μπρινιόλι ήταν αποτελεσματικός στις προσπάθειες του Μπεχαράνο και του Μπανγκουρά, ενώ οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην επίτευξη τουλάχιστον ενός ακόμη γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε δύο περιπτώσεις με τον Καρλίτος και στις καθυστερήσεις με τον Γκατσίνοβιτς.

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Τιρόνε (68’ Νούνιες), Σιμόν,  Άλβες, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57’ Μπανγκουρά, 86’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62’ Βιτάλ), Παλάσιος (68’ Σάντσες), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).