Με ένα δυνατό τεστ άρχισε τα φιλικά προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός που αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με την αγγλική Γουότφορντ στο Κόσεν της Αυστρίας. Δεδομένης της σκληρής δουλειάς που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες με διπλές προπονήσεις αλλά και της φυσιολογικής κόπωσης των ποδοσφαιριστών, οι Πράσινοι είχαν θετικό πρόσημο στην απόδοσή τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Διατηρώντας τις βασικές αρχές που είχε το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ την περασμένη σεζόν, οι Πράσινοι έδειξαν ότι πορεύονται με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες σταθερές. Το γκολ δεν ήρθε για τον Παναθηναϊκό, που όμως είχε καλή δημιουργία και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ και ανασταλτικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά καθώς απειλήθηκε ελάχιστα. Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν με το Τριφύλλι ο Άνταμ Τσέριν, ο Κρίστιαν Γκάνεα και ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Στο 10’ έπειτα από κλέψιμο του Σαρδέλη, ο Ιωαννίδης τού άνοιξε την μπάλα στον κενό χώρο αλλά το ωραίο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Σαρδέλης κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από τη δύσκολη επέμβαση του Μπάχμαν. Στο 20’ ήταν η σειρά της Γουότφορντ για να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής, ωστόσο ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Πέδρο.

Στο 27’ ο Ιωαννίδης δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του αλλά ο Μπάχμαν έπιασε σταθερά την μπάλα. Η Γουότφορντ στο 43’ είχε ένα καλό μακρινό σουτ με τον Γκόσλινγκ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ, ενώ ο Ιταλός ήταν και πάλι εκεί για το σουτ του Μπαγιό στο 45’.

Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε εννέα αλλαγές θέλοντας να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες. Στο 55’ ο Πέδρο έκανε ωραία ενέργεια, σούταρε με δύναμη μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ενώ στο 56’ ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά σε μια παρόμοια φάση. Το σουτ όμως κατέληξε άουτ.

Οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο έπειτα απ’ την έξυπνη διαγώνια εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο οποίος «σημάδεψε» τον Καρλίτος. Ο Ισπανός επιθετικός σούταρε από πλάγια θέση αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή απ’ τον Σαμίρ. Ο Αϊτόρ προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 63’, όμως ο Οκόγιε απέκρουσε με δυσκολία. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 67’ δημιουργήθηκαν νέες προϋποθέσεις για γκολ. Ο Κώτσιρας σέντραρε από δεξιά, ο Καμπετσής έπιασε την κεφαλιά αλλά οριακά ο Αϊτόρ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα προς το τέρμα.

Οι Πράσινοι απείλησαν ξανά στο 69’ με δυνατό σουτ του Γκάνεα στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος. Ωστόσο ο Καλού απομάκρυνε προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Η καλή επιθετική δραστηριότητα του Τριφυλλιού συνεχίστηκε και στο 72’ ο Αϊτόρ προσπάθησε να φέρει τον Καρλίτος σε θέση βολής που για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα.

Ο Φακούντο Σάντσες αντικαταστάθηκε στο 30’ λόγω ενοχλήσεων.

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (14/7, 19.00) με αντίπαλο την Αλ Ντουχαΐλ

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Σάντσες (30’ Βαγιαννίδης, 83’ Κρυπαράκος), Χουάνκαρ (46’ Γκάνεα), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Πούγγουρας (46’ Σιδεράς), Κουρμπέλης (46’ Τσέριν), Αλεξανδρόπουλος (46’ Κώτσιρας), Ηλιάδης (60’ Ρουμπέν), Σαρδέλης (46’ Αϊτόρ), Παλάσιος (46’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (46’ Καμπετσής).

Γουότφορντ: Μπάχμαν (46’ Οκόγιε), Ενγκάκια (46’ Ουνγκμπό), Κάθκαρτ (61’ Μόρις), Καμπάσελε (73’ Ασπρίγια), Σαμίρ Σάντος (61’ Πόλοκ), Ζοάο Πέδρο (62’ Μπάα), Μπαγιό (46’ Καλού), Γκόσλινγκ (46’ Κίνα), Καγιέμπε (62’ ΜακΚίερναν), Σέμα (46’ Καμαρά), Ντέλε Μπασίρου (62’ Μεμπούντε).