Το ανεπανάληπτο πάρτι που έστησαν οι 15 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού από νωρίς το Σάββατο στον Βόλο, μεταφέρθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που μετατράπηκε σε Λεωφόρο! Τα παιδιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησαν μια μεγάλη εμφάνιση και πανηγύρισαν μια ιστορική νίκη με 1-5 επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας.

Το Τριφύλλι ήταν άπαιχτο μέσα στο γήπεδο, κυριάρχησε απ’ το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, σκόραρε πέντε φορές και έγραψε ιστορία καθώς πέτυχε το μοναδικό «10 στα 10» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεπέρασαν την ιστορική επίδοση της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα τη σεζόν 1994-95 που σταμάτησε στις εννέα σερί νίκες κατά τις πρώτες αγωνιστικές.

Το… τρένο του Ιβάν όμως δεν έκανε στάση ούτε στον Βόλο φτάνοντας τους 30 βαθμούς έπειτα από δέκα αγωνιστικές με το απόλυτο και άκρως εντυπωσιακό 10×3! Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στη Super League έχοντας (με ματς περισσότερο) εννέα βαθμούς διαφορά απ’ την ΑΕΚ, 13 απ’ τον Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη Κυριακή (6/11) στη Λεωφόρο, και 14 απ’ τον ΠΑΟΚ.

Απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πάντως, ο Παναθηναϊκός πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο. Οι Πράσινοι έχοντας συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας και ασκώντας μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, ανάγκασαν τον Βόλο σε παθητικό παιχνίδι. Το Τριφύλλι δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στο 3’ με σουτ και στο 12’ με κεφαλιά του Βέρμπιτς (αμφότερα κατέληξαν άουτ), ενώ στο 15’ ο Σλοβένος απείλησε και πάλι με ωραίο σήκωμα της μπάλας και μονοκόμματο σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 24’ ήταν η σειρά τού Σπόραρ για να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε, όπως συνέβη και στο 31’ σε νέα προσπάθεια του Βέρμπιτς. 

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 39’. Ο Μπερνάρ κουβάλησε μπάλα, άνοιξε το παιχνίδι των Πρασίνων στην αντεπίθεση και πάσαρε για τον Παλάσιος, ο οποίος, αφού «χόρεψε» και απέφυγε τον αντίπαλό του, έπιασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού γράφοντας το 0-1.

Το Πανθεσσαλικό πήρε… φωτιά που δεν έσβησε ποτέ απ’ τους πανηγυρισμούς των οπαδών της ομάδας καθώς στο 44’ ο Παλάσιος βρήκε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από γέμισμα του Μπρινιόλι, ο Αργεντινός κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα έξω απ’ την περιοχή του Βόλου και με θαυμάσιο σουτ δίχως να διστάσει στιγμή, πέτυχε το 0-2 φτάνοντας τα τέσσερα στο πρωτάθλημα εφέτος, όλα εκτός έδρας!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά, αυτή τη φορά με τον Τσέριν που πλάσαρε άουτ, αλλά και τον Βόλο να έχει την πρώτη απειλητική τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση στο 59’ με τον Οζέγκοβιτς να σουτάρει εντός περιοχής αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Οι Πράσινοι έφτασαν στην επίτευξη του τρίτου γκολ στο 63’ μετά από συρτή σέντρα του Μπερνάρ, άγγιγμα της μπάλας απ’ τον Τσέριν και δυνατό σουτ του Χουάνκαρ στην κίνηση. Ο Εσκοβάλ μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλάζοντάς της κατεύθυνση προτού καταλήξει στα δίχτυα για το 0-3. Ο βοηθός αρχικά καταλόγισε οφσάιντ αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε στο βίντεο τη φάση και μέτρησε κανονικά το γκολ.

Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό που σκόραρε για τέταρτη φορά στο 67’. Ο Παλάσιος κινήθηκε γρήγορα απ’ τα δεξιά κάνοντας συρτή σέντρα. Ο Σπόραρ επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Κλέιμαν απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Τσέριν που ακολούθησε τη φάση, έκανε ωραία ντρίμπλα αποφεύγοντας τους αντιπάλους και με πλασέ ακριβείας έγραψε το 0-4 σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το… πάρτι όμως είχε και συνέχεια καθώς στο 76’ οι Πράσινοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Χουάνκαρ άνοιξε με το κεφάλι για τον Μπερνάρ, ο οποίος έβγαλε θαυμάσια ασίστ για τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος εκτέλεσε ιδανικά διαμορφώνοντας το 0-5 με το τέταρτο προσωπικό γκολ στο πρωτάθλημα.

Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει σε 1-5 στο 85’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα του Νοκάρ.

Βόλος: Κλέιμαν, Λούνα (86′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Αλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Ματίγια), Φερνάντες (86′ Μπατόκιο), Μεθκίδα (46’ Νοκάρ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (87’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Ρούμπεν (77’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86’ Γκάνεα), Παλάσιος, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης).