Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και παρέμειναν αήττητοι για ενδέκατο σερί ματς στη Super League, διατηρώντας τη διαφορά απ’ τους διώκτες τους.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού μολονότι κινδύνευσαν με την πρώτη ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, στάθηκαν όρθιοι, πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν στο φινάλε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ, που προκάλεσε έκρηξη συναισθημάτων στην «καυτή» Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με ορμή το ντέρμπι ασκώντας μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Παρά τα υψηλά ποσοστά κατοχής όμως, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Αντιθέτως, σε μια κόντρα επίθεση ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Μπιέλ, ο οποίος όμως ανακόπηκε απ’ τον Σάντσες.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απειλήσει στο 19’ με βολέ του Παλάσιος που κατέληξε άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Χάμες Ροντρίγκες στο 24’ και του Μασούρα στο 32’. Και στις δυο περιπτώσεις όμως ο Μπρινιόλι αντέδρασε εξαιρετικά απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Προηγουμένως, στο 29’, οι Πράσινοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Σπόραρ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Παλάσιος στο ξεκίνημα της φάσης. Το Τριφύλλι δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ σε δύο περιπτώσεις στο 33’ και το 35’ αλλά τόσο ο Παλάσιος, όσο και ο Βέρμπιτς δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον Σάντσες με τον Κώτσιρα, ενώ στο 53’ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Παναθηναϊκού που έχασε λόγω τραυματισμού τον Παλάσιος, στη θέση του οποίου πέρασε ο Κουρμπέλης. Λίγο πριν, στο 49’, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπιέλ αλλά ο Μπρινόλι ήταν σε ετοιμότητα, όπως συνέβη και σε άλλες δυο περιπτώσεις στο 61’ σε κεφαλιά του Μασούρα και στο 62’ σε δυνατό γωνιακό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός άρχισε να βελτιώνεται και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Κι αφού στο 76’ βρήκε δίχτυα με τον Σπόραρ σε ένα γκολ όμως που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, οι Πράσινοι απείλησαν άλλες δυο φορές: στο 79’ με τον Σπόραρ που ανακόπηκε την ύστατη στιγμή απ’ τον Παπασταθόπουλο και στο 80’ με τον Ρουμπέν που νικήθηκε απ’ τον Πασχαλάκη.

Σε μια στιγμή που οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και απειλούσαν, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Στο 84’ ο Άβιλα σέντραρε από δεξιά και ο Ελ Αραμπί γύρισε έξυπνα την μπάλα προς τον Μπιέλ, ο οποίος με συρτό σουτ κατόρθωσε να νικήσει τον Μπρινιόλι καθώς η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μάγκνουσον και άλλαξε πορεία.

Οι Πράσινοι παρά την ψυχρολουσία δεν παράτησαν τη μάχη και κυνήγησαν μέχρι τέλους το γκολ που τελικά ήρθε απ’ το σημείο του πέναλτι. Στο 96’ ο Άβιλα ανέτρεψε με αγκωνιά τον Ιωαννίδη εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής αρχικά καταλόγισε φάουλ. O VAR τον ενημέρωσε για παράβαση μέσα στην περιοχή κι ο Δανός είδε τη φάση στο βίντεο και έδειξε πέναλτι. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Ρούμπεν, Τσέριν (87′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Αβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (86′ Φορτούνης), Μπιέλ (93′ Μπόουλερ), Μασούρας (75′ Βρουσάι), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).