Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Παναθηναϊκός στραβοπάτησε στη Super League. Μετά το 1-1 με τον Ιωνικό, οι Πράσινοι απώλεσαν βαθμούς και εντός έδρας με τον ΟΦΗ (1-1). Ωστόσο το Τριφύλλι κλείνει τη χρονιά χωρίς ήττα και στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς βρίσκεται στο +4 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δυσκολεύτηκε πολύ, δεν έπιασε καλή απόδοση και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο αμυντικογενές παιχνίδι της κρητικής ομάδας που σκόραρε στην πρώτη και τελευταία αξιόλογη τελική που έκανε στο ματς. Τη λύση έδωσε τελικά στις καθυστερήσεις ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος με γκολ στο 97’ ισοφάρισε και διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο του Παναθηναϊκού για 15η σερί αγωνιστική.

Απ’ το πρώτο λεπτό πάντως φάνηκε η τάση των δύο ομάδων στο γήπεδο. Απ’ τη μία πλευρά, οι Πράσινοι να πιέζουν, να επιτίθενται και να κυνηγούν το γκολ κι απ’ την άλλη οι Κρητικοί να περιμένουν, να αμύνονται, να χρονοτριβούν και να προσπαθούν να αποφύγουν την παραβίαση της εστίας τους. Η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γιοχού μόλις στο 8’ για ανατροπή του Σπόραρ προτού βρεθεί μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του ΟΦΗ, έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του Τριφυλλιού. Κι αυτό διότι μπορεί να έπαιζε με παίκτη παραπάνω αλλά είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα σε κατάσταση μαζικής άμυνας…

Οι Πράσινοι απείλησαν στο 12’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, στο 15’ με διαγώνιο σουτ του Παλάσιος και στο 35’ με νέο σουτ του Χουάνκαρ. Και στις τρεις περιπτώσεις όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 45’+4 ο Σπόραρ βρέθηκε αμαρκάριστος έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ αλλά η κεφαλιά που έπιασε επίσης ήταν άστοχη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει το γκολ καθώς στο 51’, από συνεργασία του Μπερνάρ με τον Σπόραρ, ο Σλοβένος άνοιξε για τον Παλάσιος ο οποίος με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά.

Κι αντί να σκοράρει ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 58’, μετά από σέντρα του Μπαλογιάννη, κόντρα στη ροή του αγώνα και στη μοναδική απειλητική τελική που είχε στο παιχνίδι, η κρητική ομάδα σκόραρε με κεφαλιά του Λάρσον ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στο 85’ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στην ισοφάριση αλλά ο Μάγκνουσον δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ενώ στο 86’ ο Βαγιαννίδης απείλησε με σουτ αλλά ο Μανδάς απέκρουσε με δυσκολία. Η ήττα αποφεύχθηκε και ο βαθμός διασώθηκε στο 97’, οπότε οι Πράσινοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα. Ο Τσέριν έβγαλε θαυμάσια κάθετη για τον Ιωαννίδη, ο οποίος ελίχθηκε εξαιρετικά και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Πασαλίδης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).