Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην «καυτή» Λεωφόρο των Ερυθρόλευκων και πήραν μια δίκαιη και πανάξια νίκη με 2-0 που τους διατηρεί για ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Το Τριφύλλι έκανε το τέλειο παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα «πνίγοντας» τον αντίπαλο απ’ άκρη σ’ άκρη του γηπέδου κι απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρέμεινε αήττητο για δέκατο σερί ματς στο πρωτάθλημα κρατώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα για όγδοη συνεχόμενη αγωνιστική και 20ή συνολικά στην εφετινή Super League!

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός διεύρυνε στα επτά ματς και το αήττητο σερί που έχει απέναντι στον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της ομάδας απ’ την περίοδο 8/11/87-19/10/90. Ανίκητος σε ντέρμπι «αιωνίων» παρέμεινε κι ο κόουτς Γιοβάνοβιτς, ο μοναδικός στην ιστορία του συλλόγου με αήττητο επτά σερί ματς απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκρηκτικός απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο και κυριάρχησε στο γήπεδο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς επέβαλε τον ρυθμό της και πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο δημιουργώντας τις πρώτες καλές φάσεις στο 6’ με σουτ του Μπερνάρ στην κίνηση που κατέληξε κόρνερ, στο 9’ με σουτ του Σπόραρ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στο 16’ με κεφαλιά του Παλάσιος που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 28’ οπότε έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ρουμπέν, ο Παπασταθόπουλος έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Πασχαλάκη κι ο Σπόραρ που «διάβασε» τη φάση, πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 σκοράροντας για δέκατη φορά στο πρωτάθλημα και δεύτερη σερί μετά το γκολ επί του Άρη.

Οι Πράσινοι απείλησαν ξανά στο 34’ με δυνατό σουτ του Σάντσες που έκανε μια εντυπωσιακή επέλαση, αλλά και στο 35’ με μακρινό διαγώνιο σουτ του Σπόραρ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Κουρμπέλης έκανε κίνηση για την κεφαλιά, ο Ελ Αραμπί τον έσπρωξε βγάζοντάς τον απ’ την πορεία της μπάλας, η οποία όμως προσέκρουσε πάνω στον επιθετικό των Ερυθρόλευκων. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 2-0 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών στη Λεωφόρο.

Στο 40’ ήταν πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει καθώς αρχικά ο Σένκεφελντ απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Χουάνγκ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα των δύο τερμάτων και δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ τον Ολυμπιακό, που έφτανε με δυσκολία στην περιοχή του Τριφυλλιού. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει για τρίτη φορά στο 60’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, κι ενώ ακολουθούσε ο Μαγκνούσον, ο οποίος είχε καλύτερη θέση.

Το σφύριγμα της λήξης του elite Ισπανού διαιτητή Ντελ Θέρο Γκράντε βρήκε τους Πράσινους θριαμβευτές και την κατάμεστη και «καυτή» Λεωφόρο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη στον δρόμο προς τη μεγάλη επιστροφή…

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (70’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες (46’ Μπιέλ), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (46’ Μπακαμπού).