Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο… καταπράσινο Πανθεσσαλικό, όπου πανηγύρισε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στον δρόμο προς τον τίτλο. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είχαν στο πλευρό τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βόλο, επικράτησαν 2-0 με σκόρερ τον Ιωαννίδη και τον Σπόραρ από ισάριθμες ασίστ του Μαντσίνι και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League γι’ άλλη μια αγωνιστική. Το Τριφύλλι κατέκτησε την τέταρτη σερί νίκη του στα play offs και πλέον στοχεύει στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Μόλις στο 4’ ο Κώτσιρας με διαγώνιο σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε μεμιάς αισθητή την παρουσία τού Τριφυλλιού που μπήκε πιεστικά και με ορμή στο γήπεδο. Οι Πράσινοι είχαν μια καλή δημιουργία για γκολ και στο 16’ όταν μετά από ωραία συνεργασία του Ρουμπέν με τον Παλάσιος, η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ. Στον 21’ ήταν η σειρά του Βέρμπιτς για να απειλήσει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά και πάλι η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 34’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ο Ιωαννίδης σούταρε αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε απ’ το πόδι του Κότνικ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βέρμπιτς επιχείρησε να σκοράρει με βολ πλανέ όμως ο Κότνικ μπλόκαρε. Η τελευταία καλή στιγμή του Τριφυλλιού στο α’ ημίχρονο καταγράφηκε στο 41’ με τον Κώτσιρα να σουτάρει και τον Μεταξά να απομακρύνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό καθώς μόλις στα 14 δευτερόλεπτα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κώτσιρας άνοιξε ωραία στον χώρο για τον Μαντσίνι, ο οποίος έστρωσε εξαιρετικά για τον Ιωαννίδη που ακολούθησε τη φάση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Ήταν το έβδομο τέρμα του διεθνή Έλληνα φορ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το Τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και στο 48’ είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Βέρμπιτς να υποδέχεται την πάσα του Παλάσιος αλλά να σουτάρει άουτ. Το ασφυκτικό πρεσάρισμα απέφερε καρπούς για τον Παναθηναϊκό που στο 65’ σκόραρε για δεύτερη φορά. Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν έναν μαγικό συνδυασμό… κρύβοντας την μπάλα. Τσέριν, Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μπερνάρ και Μαντσίνι έπαιξαν με τρομερή ταχύτητα, ο Μαντσίνι σέντραρε και ο Σπόραρ με ωραία κεφαλιά «ψαράκι» πέτυχε το 0-2. Ο Σλοβένος φορ έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά μέχρι τέλους το προβάδισμα των δύο τερμάτων που πήρε, διατηρώντας για 21η φορά στο πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία του. Και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο…

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Λούνα, Πίρινεν, Σιέλης, Τσοκάνης (46’ Μπαριέντος), Μεταξάς (82’ Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67’ Σι), Τσιρίνος (67’ Πιρές), Ντέλετιτς (79’ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρουμπέν, Τσέριν (68’ Τσοκάι), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (69’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (60’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).