Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με το 0-0 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο άλλο ματς της 8ης αγωνιστικής των play offs, έχασε την ευκαιρία για να ξεφύγει απ’ την Ένωση. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League (και δεδομένου ότι υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Ένωση) θέλουν δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς με Ολυμπιακό (εκτός έδρας) και Άρη (εντός έδρας) για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου για ακόμα μια φορά αλλά παρά την υπερπροσπάθεια, δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη που τόσο ήθελαν. Ακόμα όμως, κρατούν την τύχη στα χέρια τους…

Προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, που μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 9’ ο Μαντσίνι έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τον Σπόραρ, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Νάσμπεργκ. Μολονότι πεσμένος στο έδαφος, ο Σλοβένος φορ έστρωσε καταπληκτικά την μπάλα προς τον Μαντσίνι που ακολούθησε τη φάση και εκτέλεσε άψογα για το 1-0. Ήταν το τρίτο γκολ του Αργεντινού με τη φανέλα του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 14’ με κεφαλιά του Ολιβέιρα που κατέληξε άουτ, ενώ οι Πράσινοι είχαν μια καλή δημιουργία στο 27’ με τον Χουάνκαρ να κάνει το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Σπόραρ πρόλαβε να βάλει την απειλητική προβολή. Η μπάλα όμως προσέκρουσε στον Κεντζιόρα και έφυγε λίγο έξω.

Στο 39’ χρειάστηκε μια σπουδαία επέμβαση του Μπρινιόλι σε τετ α τετ με τον Τόμας, ενώ στη συνέχεια καθάρισε τη φάση ο Σένκεφελντ απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο. Το Τριφύλλι είχε την ευκαιρία για να σκοράρει στο φινάλε του α’ ημιχρόνου (44’) με τον Μπερνάρ να δέχεται την εξαιρετική πάσα του Ιωαννίδη και να πατάει απειλητικά την αντίπαλη περιοχή. Όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά αποτρέποντας το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Στο 53’ ο Ιωαννίδης άνοιξε θαυμάσια για τον Σπόραρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ξανά. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία αδράνεια των Πρασίνων και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 59’. Έπειτα από κάθετη του Ελ Καντουρί, ο Μπράντον Τόμας απέφυγε τον Σένκεφελντ και πλάσαρε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα (1-1).

Ακολούθησε ένα ξέσπασμα του Τριφυλλιού με τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο. Στο 62’ ο Ιωαννίδης βρήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος όμως νικήθηκε στο τετ α τετ απ’ τον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση και μια εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, κι αφού προηγουμένως η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία. Στο 64’ ήταν η σειρά του Τσέριν για να απειλήσει με σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έδωσαν όλα στην προσπάθεια για να σκοράρουν για δεύτερη φορά και στο 79’ ο Μαντσίνι είχε τρομερή ευκαιρία καθώς σούταρε ωραία έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 84’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς το Τριφύλλι έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο λόγω αποβολής του Σένκεφελντ για φάουλ στον Τόμας. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Πράσινοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να βρουν το γκολ της νίκης αλλά εν τέλει έμειναν στο 1-1.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (61’ Ρουμπέν), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ Μπράντον Τόμας).