Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύθηκαν να φτάσουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά, ειδικά στα πρώτα λεπτά και να ενδιαφέρονται κυρίως για την διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν.

Η πρώτη και… μοναδική φάση για την Ξάνθη ήταν ένα μακρινό και άστοχο σουτ του Μπέρτου στο 12ο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την πίεσή του μετά το ημίωρο και να γίνεται απειλητικός για πρώτη φορά στο 31’, όταν ο Ατζαγκούν βρήκε τον Καλτσά με ωραία μπαλιά, αλλά το γύρισμα-σουτ του δεύτερου πέρασε ανεκμετάλλευτο…

Στην αμέσως επόμενη φάση, υπήρξε ανατροπή του Μπεργκ από τον Γουάλας εντός περιοχής με τον διαιτητή Βοσκάκη να μην υποδεικνύει το πέναλτι, ενώ ακολούθησαν μια άστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Νάνο, τέσσερα λεπτά αργότερα, καθώς και ένα μακρινό σουτ μετά από «σόλο» του Αμπέντ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Τσενάμο, στο 40ο λεπτό.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να κοιτάζουν πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ και την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται για τους ακρίτες, με την κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από σέντρα του Γουάλας, στο 66’, να αναγκάζει τον Στιλ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Βοσκάκης καταλογίζει οφσάιντ σε κεφαλιά του Τελάντερ, που περνάει ελάχιστα από το τέρμα του Τσενάμο χωρίς να έχει δίκιο, ενώ το ίδιο ισχύει και στο 70’, με τον βοηθό Καλφάκη να σηκώνει ξανά λανθασμένα τη σημαία του, αυτή την φορά για τον Μπεργκ…

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 73ο λεπτό ο Καρέλης κάνει ένα δυνατό σουτ, που αναγκάζει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώξει με δυσκολία. Για να φτάσουμε στο 83’ και την εκτέλεση κόρνερ του Νάνο από την οποία ο Τελάντερ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, κάνοντας το 0-1!

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ερέα να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ, μετά από σέντρα του Νιέτο κι έτσι το «τριφύλλι» ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, με 15 βαθμούς.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Λισγάρας, Φλίσκας, Γουάλας, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Χερέα, Λουσέρο, Ντιμίτροφ (57’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (64’ Γκόμες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Τελάντερ, Νάνο, Λαγός, Zέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (83’ Λουντ), Καλτσάς (59’ Καρέλης), Μπεργκ.