Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για το «τριφύλλι» ήταν και πάλι ο Καρέλης, καθώς ο διεθνής επιθετικός πέτυχε ένα γκολ και έφτιαξε το δεύτερο, για τον Καλτσά, με αποτέλεσμα η ομάδα να περάσει εκ νέου στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 28 πόντους, αλλά και με ένα ματς λιγότερο καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση της τιμωρίας.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κλείσει με το… καλημέρα τους Αρκάδες στα καρέ τους και είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, χωρίς όμως να καταγράψει τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία.

Με εξαίρεση την φάση του 12ου λεπτού, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Ζέκα προς τον Καρέλη, ο επιθετικός των «πράσινων» έκανε ένα σουτ ήταν όμως αδύναμο με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Μπαντή…

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, ο Αστέρας βρήκε τα πατήματά του και επιχείρησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, καταγράφοντας μια καλή ευκαιρία στο 28’, με τον Μάσα να είναι μόνος του μέσα στην περιοχή του Στιλ από την δεξιά πλευρά, αλλά να… πιάνει αέρα.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και την «μεγάλη» φάση.

Πνοή από Καλτσά, λύτρωση από Καρέλη!
Στην επανάληψη, η είσοδος του Καλτσά αντί του Αμπέντ αλλά και η αλλαγή συστήματος από τον Στραματσόνι σε 4-3-3 ήταν τα δυο καθοριστικά στοιχεία, προκειμένου να έρθει η νίκη για τον Παναθηναϊκό!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξίσου δυνατά με το πρώτο 45λεπτο και είναι χαρακτηριστικό πως είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν στο σκορ… Αρχικά, στο 47’, με τον Σανκαρέ να διώχνει σωτήρια το πλασέ του Καρέλη.

Έξι λεπτά αργότερα τον Εσιέν -που ήταν ανάμεσα στους ιδιαίτερα διακριθέντες- να τροφοδοτεί με πολύ ωραία μπαλιά στον κενό χώρο τον Καλτσά, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπαντή, που απέκρουσε όμως το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, στο 54ο λεπτό ο Πέτριτς έκανε το «τακουνάκι» για τον Καρέλη που στάθηκε άτυχος, καθώς είδε το σουτ του -μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων- να περνάει ελάχιστα άουτ. Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέτριτς σούταρε με δύναμη, ο Μπαντής έδιωξε την μπάλα ο Καλτσάς σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του στο 62’, με τον Σανκαρέ να αστοχεί σε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Λούι και την κεφαλιά πάσα του Μάσα, για να φτάσουμε μετά από δέκα λεπτά στο 1-0…

Όταν ο Πέτριτς βρήκε τον Καρέλη, μέσα στην αντίπαλη περιοχή, και ο δεύτερος με φοβερό διαγώνιο σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

Στο 76ο λεπτό, μετά από ωραία κάθετη πάσα, ο Γιάννου βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να αποκρούει, για να ακολουθήσει μια ακόμα φάση από πλευράς ΠΑΟ, στο 84’, όταν ο Μαρινάκης πάσαρε στον Καρέλη και πάλι στα αριστερά, όμως αυτή τη φορά το σουτ του δεύτερου κατέληξε άουτ.

Ο Αστέρας είχε την καλύτερή του ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς, με τον Μάσα να σεντράρει από αριστερά, τον Κουρμπέλη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Για να έρθει στο 94’ ο Καλτσάς, μετά την ασίστ του Καρέλη -που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αλόκο- και με κοντινό πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την ομάδα του!

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, στα επίσημα του «Απόστολος Νικολαϊδης» μαζί με τους βοηθούς του Κώστα Τσάνα και Ηλία Μεταξά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ (78’ Μαρινάκης), Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46’ Καλτσάς), Πέτριτς (87’ Ταυλαρίδης), Καρέλης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Ντουντού (76’ Παπαδόπουλος), Κουρμπέλης, Μάσα, Μπερτόλιο (60’ Χαμντανί), Φερνάντες (69’ Αλόκο), Γιάννου.