Συνέχεια θα έχει τελικά η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε την ανατροπή του σκορ του α’ ημιχρόνου, επικράτησε του γηπεδούχου Απόλλωνα Σμύρνης και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή με 2-1 προκρίθηκε ως δεύτερος από τον Γ’ όμιλο λόγω καλύτερης επίθεσης από τους Θεσσαλονικείς με τους οποίους ισοβάθμησε στους 4 βαθμούς.

Τίποτα βέβαια από όλα τα παραπάνω δεν έμοιαζε ιδιαίτερα πιθανό, ούτε καν εφικτό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της αναμέτρησης στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν τελείως ασύνδετος στον αγωνιστικό χώρο, αδυνατούσε να κυριαρχήσει επί του αντιπάλου του και να δημιουργήσει συνθήκες ουσιαστικής απειλής. Αντίθετα, ο Απόλλων Σμύρνης έδειχνε να διεκδικεί πιο αποτελεσματικά την επιτυχία που θα του έδινε πιθανότητες πρόκρισης. Χάρη σε αλλεπάλληλα αμυντικά σφάλματα των «πράσινων» μάλιστα, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά κατάφεραν να ολοκληρώσουν το 45λεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων, τα οποία σημείωσε ο Σιατραβάνης στο 11’ και το 44’ με πλασέ σε τετ-α-τετ και με γυριστό σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση εντός περιοχής.

Είσοδος Μπεργκ και 20λεπτη «καταιγίδα»

Η είσοδος των Μπεργκ και Λουντ στο ξεκίνημα του β’ μέρους έδωσε άλλη δυναμική στο κέντρο και την επίθεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο κατάφερε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση και με τέσσερα γκολ στο διάστημα 55’-74’ (!) να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-4. Απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Σουηδός επιθετικός, ο οποίος δημιουργούσε διαρκώς «καταστάσεις». Ο ίδιος έκανε την αρχή στο 54’ με εύστοχο πλασέ εντός περιοχής. Τη σκυτάλη πήρε ο Εμποκού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Μέστο στο δεύτερο δοκάρι στο 61’ και ισοφάρισε με σουτ από κοντά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέργκ «σέρβιρε» στον Λέτο την ασίστ για το γκολ – προβάδισμα. Το καρέ ολοκληρώθηκε στο 73’, όταν και πάλι ο Μπεργκ βρέθηκε προ του Χιώτη μετά από κάθετη του Εμποκού, τον ντρίμπλαρε εντυπωσιακά και γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία για να την σπρώξει μέσα σ’ αυτήν ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να διώξει. Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ρέις 2 λεπτά αργότερα αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες και δίνοντας την ευκαιρία στον Σιατραβάνη να κάνει χατ-τρικ και να μειώσει σε 3-4 έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ωστόσο, τελικά δεν υπήρξε άλλη ανατροπή και το σκορ παρέμεινε ως το τέλος, επιτρέποντας στην ομάδα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Χιώτης, Πάνος, Ντάσιος (85’ Ρομάνο), Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Τζάνης (70’ Τσιάρας), Κάσσος (85’ Διαμαντόπουλος), Αλμπάνης, Σιατραβάνης, Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Mέστο, Tελάντερ, Iβάνοφ, Xουχούμης, Mπουμάλ (75’ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (46’ Λουντ), Pέις, Εμπουκού, Bιγιαφάνιες (46’ Μπεργκ), Λετο.