Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολΐδης» στο πλαίσιο της εξ αναβολής διεξαγωγής της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Ο δείκτης της ποιότητας του παιχνιδιού δεν έφτασε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε κανένα σημείο της χρονικής του διάρκειας και το πρώτο του ημίχρονο ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικό αυτής της εικόνας. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και τα ρίσκα που έπαιρναν οι δύο αντίπαλοι για να δημιουργήσουν μετρημένα. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν ουσιαστικά μόνο μέσω στατικών φάσεων, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν την υπεροπλία των ποδοσφαιριστών τους στον «αέρα». Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα και να αναπτυχθεί γρήγορα στο transition όποτε αυτό ήταν εφικτό. Κάπως έτσι χάθηκε και η σημαντικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Λέτο να μην καταφέρνει να πλασάρει τον Μπάρκα στο τετ-α-τετ του 37’.

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την πλήρη επιθετική αδρανοποίηση της ΑΕΚ και την μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός με τον Βιγιαφένιες στο 57’. Η ευκαιρία αυτή, ουσιαστικό επιστέγασμα της επιθετικής δραστηριότητας που αναπτύχθηκε από τους «πράσινους» στην επανάληψη και κυρίως στο διάστημα 50’-70’, ήταν η «στιγμή» του αγώνα, υπό την έννοια ότι αφενός ήταν η καλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης και αφετέρου ανέδειξε και τον «ήρωά» της, στο πρόσωπο του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενου, Βασίλη Μπάρκα. Το τελευταίο διάστημα του αγώνα έγινε και πάλι «υποτονικό», με περισσότερες κίτρινες κάρτες, παρά απειλητικές επιθέσεις και με το τελικό 0-0 να αφήνει δυσαρεστημένες και τις δύο ομάδες καθώς σήμανε την υποχώρησή τους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος Π. (72’ Μπουμάλ), Λέτο, Μπεργκ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75’ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68’ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ (68’ Αλμέιδα).