Σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην «πρεμιέρα» του β’ γύρου, επικρατώντας του Πλατανιά στο «Απ. Νικολαΐδης» με 2-1 και επιστρέφοντας στις νίκες σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγώνα πιο δυνατά από τον αντίπαλό τους πίεζαν αρκετά ψηλά, είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσαν καταστάσεις γύρω και μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν διάθεση να παίξουν δημιουργικό ποδόσφαιρο, αλλά περιορίστηκαν στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης σε «παθητικό» ρόλο. Απόρροια της πίεσης του γηπεδούχου ήταν και η φάση στην εξέλιξη της οποίας ο Κάργας ανέτρεψε τον Ευαγγέλου εντός περιοχής παραχωρώντας πέναλτι. Ο Μάρκους Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση σκοράροντας για την ομάδα του, αλλά το γκολ αυτό δεν ήταν η τελευταία λέξη του Σουηδού στην αναμέτρηση. Λίγα λεπτά αργότερα, από πίεση και κλέψιμο της μπάλας ψηλά από τον Βιγιαφάνιες, ο Σουηδός πήρε την ασίστ του Αργεντίνου και με ωραίο πλασέ διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας. Εχασε μάλιστα και ευκαιρία για το τρίτο γκολ που θα… τελείωνε το παιχνίδι λίγο μετά. Αντ’ αυτού ο Γιακουμάκης τελείωσε σωστά την ωραία επίθεση του Πλατανιά από τα δεξιά στο 37’ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον αυτό ενέτεινε ακόμα περισσότερο η επιθετικογενής νοοτροπία των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, όταν μπήκαν με διάθεση να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Αυτό δημιούργησε χώρους στον Παναθηναϊκό που είχε αρκετές ευκαιρίες να «τελειώσει» το παιχνίδι κυρίως στην κόντρα είτε με τον Μπεργκ και τον Βλαχοδήμο είτε με τον Βιγιαφένιες. Ο Πλατανιάς κατάφερε να μεταφέρει – κυρίως μετά το 75’ – την μπάλα κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά κι έτσι το τελικό σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Καραντώνη που βρήκε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες μετά τη «λευκή» ισοπαλία του derby με την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Μαρινάκης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (92’ Ρέις), Βλαχοδήμος Π. (77’ Λέτο), Βιγιαφάνιες (74’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Κάργας (46’ Ντίνας), Βάντερσον, Μενδρινός (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Αποστολόπουλος (84’ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.