Παίζοντας με παίκτη λιγότερο επί 85 λεπτά και με τον έναν τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλο, ο «λαβωμένος» Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο εκτός έδρας, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των playoffs του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο δεύτερο λεπτό είχε εξαιρετική ευκαιρία με τον Κλωναρίδη πρωταγωνιστή και τον Γιαννιώτη να σώζει για την ομάδα του Πανιωνίου που νωρίς βρέθηκε σε θέση άμυνας και επιδίωξης των αντεπιθέσεων στους κενούς χώρους. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 12’ συνέβη η φάση που καθόρισε τη ροή του υπόλοιπου αγώνα καθώς αλλοίωσε τις αριθμητικές ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Μασούντ βρέθηκε στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας από βαθιά μπαλιά, ο Ζέκα τον ανέτρεψε από πίσω και είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Στυλιαρά αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με 10. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δοκίμασε δύο διαφορετικές διατάξεις και κατέληξε στο 4-4-1 με τον Κλωναρίδη δεξιά, με τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να μην επιτρέπει στον γηπεδούχο να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά και να προσπαθεί να γίνεται απειλητικός. Παρά μάλιστα την αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες, το «τριφύλλι» πρώτα απείλησε με τον Εμποκού και στη συνέχεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια του Μάρκους Μπεργκ στο 38’. Το ημίχρονο τελείωσε με αρκετά νεύρα, αλλά χωρίς άλλες ουσιαστικές φάσεις.

Η διακοπή ωφέλησε τον Πανιώνιο που μπόρεσε να ανασυνταχθεί και να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα στην επανάληψη. Η κούραση κατέβαλλε σταδιακά τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που υποχώρησαν στον αγωνιστικό χώρο και οι «κυανέρυθροι» μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις, καταφέρνοντας στο 56’ να φέρουν το ματς στα ίσια με σκόρερ τον Μασούρα. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και έχασε και κάποιες ακόμα ευκαιρίες μέχρι το τέλος κυρίως με τους Γεσίλ, Σιώπη και Ρισβάνη. Και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ωστόσο, έκανε μια τελευταία προσπάθεια λίγο πριν το φινάλε με κύριο δημιουργό τον Εμποκού και τον Λέτο να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 94’ να γίνει ήρωας της αναμέτρησης.

Ο αγώνας έμεινε τελικά στην ισοπαλία αν και παραμένει απορίας άξιο πως ο Ρισβάνης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση χωρίς να δεχθεί κόκκινη κάρτα έχοντας χτυπήσει καταφανώς με τον αγκώνα τον Μπεργκ στο πρόσωπο μπροστά στον διαιτητή. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιαννιώτης έχει κλωτσήσει εκτός φάσης τον Μπεργκ στο 92’ μέσα στην περιοχή του, αλλά το πέναλτι δεν καταλογίστηκε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος:Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούρας (70’ Λάμπρου), Μασούντ (90’+5’ Σαββίδης), Γεσίλ (81’ Ταποκό).

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Μέστο (75’ Ρέις), Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (32’ Μαρινάκης), Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Λέτο), Μπεργκ.