Η Αθλέτικ κέρδισε και τη ρεβάνς του αγώνα της Λεωφόρου χάρη στο γκολ του Μουνιαΐν και προκρίθηκε με αθροιστικό σκορ 4-2 στους ομίλους του Europa League αφού επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 1-0 στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Μαμές για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των play-offs του Europa League.

Η Αθλέτικ όπως συνηθίζει μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε από νωρίς να επιβάλλει τον ρυθμό της και να κλείσει τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του επιχειρώντας να ανοίξει το σκορ και να μην αφήσει περιθώρια στον Παναθηναϊκό. Και ενώ το πρώτο «κύμα» φάνηκε να περνάει… αναίμακτα για τους «πράσινους» ήρθε ο Αντούριθ σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής και κλάσης να χαλάσει την ισορροπία της άμυνας και να δημιουργήσει ουσιαστικά τις συνθήκες για το 1-0, το οποίο σημείωσε στο 22’ ο Μουνιαίν ουσιαστικά προ κενής εστίας.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κυκλοφορεί σωστότερα την μπάλα και αυτή του η βελτίωση δεν άργησε και να τον φέρει και σε θέση βολής. Δυο φορές ο Καμπέσας απείλησε με σουτ εκτός περιοχής πριν ο Αντρές Τσάβες σημαδέψει το αριστερό δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού» στον αγώνα να μπει και πάλι στο «κόλπο» και να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αποτέλεσε συνέχεια του πρώτου, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το πάνω χέρι δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες κυρίως με τον Αντούριθ που δεν μπορούσε να τον περιορίσει η άμυνα. Οι σχεδόν… υποχρεωτικές λόγω κούρασης αλλαγές έδωσαν μια νέα πνοή στον Παναθηναϊκό καθώς τόσο ο Αλτμαν όσο και – κυρίως – ο Μολίνς μπήκαν με δυνάμεις και όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουηδός επιθετικός δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του, αλλά τελικά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ούτε και στην καλή φάση με το μονοκόμματο βολέ του Λουτσιάνο στο 87’. Ετσι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης με δεύτερη ήττα από την Βάσκικη ομάδα που θα συνεχίσει στους ομίλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο:Ερερίν, Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτε, Μπαλενθιάγκα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74’ Ρίκο), Σουσαέτα (64’ Γουίλιαμς), Μουνιαΐν (79’ Ακέτσε), Κόρδοβα, Αντούριθ.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Καμπέσας (67’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66’ Αλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74’ Δώνης).