Αποφασισμένος και συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε όλες τις μονομαχίες, επικρατώντας τελικά με σκορ 1-0 του «αιώνιου» αντιπάλου του στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

Με τον αέρα της κατάμεστης Λεωφόρου και πίστη στις δυνάμεις τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο τρίτο μόλις λεπτό με τον Χίλιεμαρκ. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν αρχικά να εκμεταλλευθούν τον «πράσινο» ενθουσιασμό επιχειρώντας παιχνίδι στην κόντρα, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απέκτησε τον πλήρη έλεγχο «σβήνοντας» κάθε προσπάθεια επίθεσης του Ολυμπιακού (κυρίως από τα πλάγια) και μεταφέροντας ουσιαστικά το παιχνίδι γύρω από την περιοχή του αντιπάλου. Χουλτ και Κουλιμπαλί αποτελούσαν τους βασικούς άξονες της επιθετικότητας της ομάδας που απέδωσε πολλές στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ) και ευκαιρίες για γκολ όπως το σουτ και η κεφαλιά του Μολίνς στο 14’ και το 42’ αντίστοιχα, με αποκορύφωμα το πλασέ του Λουντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από την καρδιά της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Προτό πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Γενικά το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από αρκετά καλό ρυθμό και δυνατές μονομαχίες.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να ελέγχει την κατάσταση και να επιχειρεί μεθοδικά να απειλήσει την εστία των ερυθρόλευκων. Στο 56’ ή επιμονή τους στέφθηκε από επιτυχία, όταν έπειτα από εκπληκτική κούρσα του Λουντ από αριστερά, 1-2 με τον Μολίνς και παράλληλο γύρισμα προς την εστία, ο Βιγιαφάνιες ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «απογείωσε» τη Λεωφόρο. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον Παναθηναϊκό να χάνει άλλη μια ευκαιρία με τον Λουντ στο 74’ και τον Ολυμπιακό να γίνεται απειλητικός επιθετικά στο τελευταίο τέταρτο. Ωστόσο, τόσο ο Ανσαριφάρντ (δις) όσο και ο Εμενίκε νικήθηκαν από τον Βλαχοδήμο που κράτησε το «0» στην εστία του. Στις καθυστερήσεις ο Μουνιέ αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Προτό και το τελικό 1-0 έφερε παίκτες και φιλάθλους να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους μετά το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει κατακτήσει εκτός από ένα σημαντικό «τρίποντο» και μια σπουδαία ένεση ηθικού εν όψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83′ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87′ Κουτρουμπής), Μολίνς (69′ Μουνιέ)

Ολυμπιακός:Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77′ Ζιλέ), Πάρντο (74′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Ανδρούτσος (65′ Καρσελά), Εμενίκε