Ούτε η ΑΕΛ στάθηκε ικανή να σταματήσει τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να επικρατεί με 3-1 στο «AEL FC Arena», βγάζοντας πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο σύνολο από την αρχή της σεζόν! Αυτή τη φορά η ομάδα ανέδειξε άλλους πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα, με τον Ματίας Γιόχανσον να «κλέβει» την παράσταση με δύο όμορφα γκολ και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να συμπληρώνει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, κάνοντας μια ώριμη εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξ αρχής διάθεση να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο στην ΑΕΛ. Οι Πράσινοι απώλεσαν ευκαιρίες με σουτ των Μπουζούκη (9’), Χατζηγιοβάνη (15’) αλλά η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή. Στο 28ο λεπτό ο Κάτσε έκλεψε τη μπάλα δέκα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Μπουζούκη, ο οποίος έτρεξε στην αντεπίθεση και στο κατάλληλο σημείο πέρασε την ασίστ στον Γιόχανσον, με τον Σουηδό να σουτάρει αλάνθαστα μετά την κούρσα 50 μέτρων που επιχείρησε. Το γκολ έδωσε άλλη πνοή στο Τριφύλλι που απείλησε και με δεύτερο γκολ λίγα λεπτά αργότερα αλλά το υπό πίεση πλασέ του Χατζηγιοβάνη εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, κρατώντας τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων στο 63’ και πάλι με τον Γιόχανσον. Αυτή τη φορά, όμως, με ατομική προσπάθεια του Σουηδού, ο οποίος με ένα σλάλομ 40 μέτρων έφτασε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΛ έδειχνε να χάνει κάθε πίστη για κάτι θετικό, μέχρι που δύο λεπτά αργότερα ο Μαυρομμάτης υπέπεσε σε παράβαση (χέρι) στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και έδωσε την ευκαιρία στον Φατιόν να μειώσει το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 73ο λεπτό αλλά ο Διούδης κράτησε το 2-1 για να έρθει το… κερασάκι στην τούρτα στο 88’ από τον Χατζηγιοβάνη. Ο μέσος του Τριφυλλιού εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κούνιτς και ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης, αυτή τη φορά, πήρε την έγκριση του προπονητή για να εκτελέσει το πέναλτι και δικαιώθηκε. Το 1-3 παρέμεινε μέχρι τέλους, προσφέροντας χαμόγελα στους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 σε έναρξη πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10.

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (53′ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Κοέφ), Σαχίτι (46′ Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (86′ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76′ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (54′ Βέργος).