Το φιλικό παιχνίδι με τη βελγική Μπίρσχοτ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γιώργο Δώνη να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής αφενός για να δώσει ανάσες στους πιο έμπειρους και αφετέρου για να αξιολογήσει το σύνολο του ρόστερ. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 11 Έλληνες, εκ των οποίων οι 9 από την ακαδημία και οι 3 πήραν το βάπτισμα του πυρός! Ακόμα όμως και παίκτες με περισσότερες παραστάσεις (όπως οι Θεοχάρης, Αποστολάκης, Αθανασακόπουλος) είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μία ξένη ομάδα.

Με τέτοια πειραματική και παντελώς άπειρη ενδεκάδα ήταν φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός να μην έχει συνοχή, ψυχραιμία και προσήλωση στο πλάνο. Το Τριφύλλι έδωσε πολύ χώρο στη βελγική ομάδα, έχοντας εμφανή αδυναμία να αναπτυχθεί ορθολογικά δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η Μπίρσχοτ αρχικά είχε οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια βρήκε δίχτυα με γκολ που προήλθε από αμυντική αδράνεια. Το πρώτο ημίχρονο στην Αμβέρσα έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να μην καταγράφει απειλητική για την αντίπαλη εστία προσπάθεια.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος. Και στο 54′ ήρθε η στιγμή για την ισοφάριση, όταν ο Βέργος κέρδισε πέναλτι το οποίο και αξιοποίησε. Στο 60ό λεπτό ο Δώνης άλλαξε εντελώς 11άδα με το ματς να ισορροπεί τελείως. Όμως ένα λάθος στη μεσαία γραμμή σε φάση ανάπτυξης παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στη Μπίρσχοτ να σκοράρει. Όπερ και εγένετο.Το τελικό 2-1 βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει αρκετά χρήσιμα μαθήματα ενόψει της συνέχειας.

Μπίρσχοτ: Πρισινένκο, Σεντ Λουί, Χολτσχάουερ, Μας, Πλακά, Μπρόνιο (84′ Ντιντουί), Ρέντα, Βανχάμελ, Λεγιόβι, Σέγκερς, Βογκορόφσκι.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης (62′ Χριστογεώργος), Αποστολάκης (62′ Βαγιαννίδης), Θεοχάρης (62′ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (62′ Κολοβέτσιος), Ζαγαρίτης (62′ Ινσούα), Αλεξανδρόπουλος (62′ Κουρμπέλης), Αθανασακόπουλος (62′ Δώνης), Σερπέζης (62′ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (62′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (62′ Κολοβός), Βέργος (62′ Κόναν).