Αυτό δεν ήταν Παναθηναϊκός. Σίγουρα δεν ήταν η ομάδα που «χτίζεται» εδώ και δύο μήνες. Έμοιαζε σαν εφιάλτης για τα εκατομμύρια των φιλάθλων του συλλόγου αυτή η εικόνα στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Έναν αγώνα που έμοιαζε να παίζεται με το Τριφύλλι σε ρόλο κομπάρσου… Το τελικό 3-1 τα… λέει όλα.

Οι Πράσινοι δεν εμφανίστηκαν ουσιαστικά ποτέ στο γήπεδο. Με σωρεία λανθασμένων επιλογών επέτρεψαν στο αξιόμαχο σύνολο του ΟΦΗ να φύγει από το ΟΑΚΑ με μια άνετη επικράτηση, δίχως σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Από τα πρώτα λεπτά η κρητική ομάδα έστειλε μηνύματα, αφού μόλις στο 7ο λεπτό είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ σε κάθε ευκαιρία που έβρισκε την άμυνα του Παναθηναϊκού ανοργάνωτη έδειχνε ότι έψαχνε το γκολ. Το πρώτο από αυτά ήρθε στο 33′ με τον Μάνο, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερο το οποίο ορθώς ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Μακέντα. Ήταν σαφές, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίδοτο σε όλα τα προβλήματα που εμφάνισε στο γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήρθε για να καταδείξει ακριβώς ότι ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Στο 50′ ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε μια λάθος μεταβίβαση του Νούνες στη μεσαία γραμμή και με άμεση πάσα στο χώρο επέτρεψε στον Μάνο να φτάσει στο 0-2. Οκτώ λεπτά αργότερα επήλθε η κατάρρευση με τον Μπουζούκη να γυρίζει απρόσεχτα προς τον Διούδη και τον Μάνο να παρεμβάλλεται και να δίνει έτοιμο γκολ στον Τσιλιανίδη για το 0-3. Η μόνη αντίδραση προήλθε από τον νεοφερμένο Περέα, ο οποίος στο ντεμπούτο του κέρδισε πέναλτι στο 83′ το οποίο και αξιοποίησε ο Μακέντα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Νούνες (60′ Μολό), Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Κολοβός (70′ Περέα), Χατζηγιοβάνης (46′ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης (78′ Μπράουν), Νάστος, Τσιλιανίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Ναμπί (86′ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90′ Φιγκερέιδο).