Τον επόμενο αντίπαλο στο Κύπελλο σκέφτεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 3-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα. Ασφαλώς υπάρχει και ρεβάνς σε περίπου ένα μήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά τόσο η διαφορά κλάσης όσο και το αποτέλεσμα στην Πάτρα είναι στοιχεία που επιτρέπουν στο Τριφύλλι να πατάει γερά στο έδαφος για τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να χρησιμοποιήσει σχήμα με παίκτες του βασικού κορμού, προκειμένου να διασφαλιστεί ει δυνατόν η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το… μήνυμα πέρασε στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε σοβαρότητα και «καθάρισε» ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Οι Πράσινοι είχαν αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο όμως οι εκτελέσεις των Μακέντα, Μολό, Κολοβού δεν βρήκαν στόχο. Μέχρι που στο 26’ άνοιξε το σκορ με τον Μπουζούκη να εκμεταλλεύεται το ανοιχτό πεδίο βολής που του δημιούργησε η προσποίηση του Δώνη, ο οποίος άφησε τη μπάλα να περάσει τραβώντας πάνω του την προσοχή των αμυνομένων.

Από εκείνο το σημείο όλα έγιναν ευκολότερα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε και για δεύτερο γκολ, κάτι που συνέβη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου από κεφαλιά του Μακέντα και λάθος παρέμβαση του Μωραΐτη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ενδεχομένως το 0-2 να λειτούργησε καθησυχαστικά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, μια και η Παναχαϊκή αντέδρασε και έφτασε στη μείωση του σκορ για να βάλει μια κάποια πίεση στους Πράσινους. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είχε ψυχραιμία και λύσεις. Έτσι στο 71’ ήρθε η αποβολή του Ρουγκάλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό το 1-3 από το κεφάλι του Κουρμπέλη. Το γκολ του αρχηγού και η αριθμητική υπεροχή πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στο ματς έκανε ντεμπούτο ο Φάουστο Τιένθα, ενώ κατέγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα ο 19χρονος Χρίστος Σέχου.

Παναχαϊκής: Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (73′ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86′ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77′ Μαυρίας), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74′ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65′ Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα (79′ Σέχου).