Αυτός ήταν ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα ένδοξα χρόνια της ιστορίας του! Δεν είναι υπερβολή. Οι Πράσινοι έκαναν φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ, κυριάρχησαν στο γήπεδο και έστειλαν σαφές μήνυμα ότι το Τριφύλλι που θα πρωταγωνιστήσει ξανά, έρχεται. Εάν δεν γνώριζε κάποιος ποια ομάδα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας πριν το παιχνίδι θα πίστευε ότι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Το τελικό 2-0 ήταν πανθομολογούμενα δίκαιο αποτέλεσμα, το οποίο αποτυπώνει απόλυτα τι συνέβη στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρο οι Πράσινοι χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να βρουν λύσεις στο «διάβασμα» του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε να μπλοκάρει την ανάπτυξη του Τριφυλλιού. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας πολλές προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ, όμως πότε η τελική προσπάθεια και πότε η τελική πάσα στερούσαν την ευκαιρία για ένα γκολ. Τελικά το γκολ ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μακέντα. Όμως με τη χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του σκόρερ.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν πτοήθηκαν από αυτό. Μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Και στο τέταρτο λεπτό του δευτέρου 45λεπτου ο Χρήστος Δώνης κέρδισε πέναλτι από τον Ίνγκασον και ο Φεντερίκο Μακέντα το αξιοποίησε, βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπαρτ Σένκεφελντ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ανέβει ψηλά και με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έφυγε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και «σκάβοντας» τη μπάλα από πάνω του, πέτυχε το 2-0!

Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε για να μειώσει το σκορ αλλά στη μοναδική σημαντική στιγμή του, στο 84′ σε τετ α τετ του Μίσιτς, ο Διούδης τον σταμάτησε.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Δώνης, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Νάγκι, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (71’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ).