Όλα τα σερί έχουν αρχή και τέλος. Για τον Παναθηναϊκό οι πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (αρχή έγινε πριν από ένα μήνα) ήταν το μέγιστο όριο που σημείωσε -μέχρι στιγμής- μέσα στη σεζόν. Και διεκόπη στον αγώνα με την ΑΕΚ, μια και η Ένωση πήρε τη νίκη με 1-0. Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερων συνθηκών. Γιατί ιδιαίτερων; Γιατί το συγκεκριμένο ματς προηγήθηκε χρονικά της πιο σημαντικής αναμέτρησης της σεζόν για το Τριφύλλι, της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Μέσα σε 8 ημέρες ο Παναθηναϊκός έχει παίξει δύο φορές με τον ΠΑΟΚ και μία με την ΑΕΚ, ενώ έπεται και η ρεβάνς. Φυσιολογικά ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της σεζόν και έτσι κράτησε στον πάγκο τους Κουρμπέλη, Μακέντα, Ζαχίντ, Νάγκι, ενώ λόγω τιμωρίας δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Ινσούα.

Με μία ενδεκάδα που έπαιξε για πρώτη φορά μαζί σίγουρα η συνοχή δεν θα ήταν ίδια με αυτή που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες και αποτελεί κύριο στοιχείο για την αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού. Παρά ταύτα οι Πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, εάν δεν έρχονταν το αψεγάδιαστο σουτ του Αραούχο στο 8ο λεπτό να νικήσει τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος δέχθηκε ξανά γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 500 αγωνιστικά λεπτά! Το γκολ του Αραούχο έκρινε το παιχνίδι, αφού στη συνέχεια η ΑΕΚ επιχείρησε να αμυνθεί μαζικά σε μια προσπάθεια να κλείσει κάθε δίοδο προς το τέρμα της. Τα κατάφερε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό, μια και ουσιαστική απειλή από τον Παναθηναϊκό υπήρξε σε δύο περιπτώσεις: μία στο 16′ σε σουτ του Μπουζούκη και άλλη μία στο 60′ σε προσπάθεια αρχικά του Μακέντα και εν συνεχεία του Χατζηγιοβάνη.

Ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαία ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει τη μαζική αμυντική θωράκιση της αντιπάλου του. Κάπως έτσι έληξε ένα ματς δίχως πολλές συγκινήσεις, αλλά ένα παιχνίδι ικανό να βάλει τέλος στη σπουδαία νικηφόρα πορεία του Τριφυλλιού τον τελευταίο μήνα. Οι δύο ομάδες θα τα… ξαναπούν στα play offs, σε αγώνες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε (68’ Αλμπάνης), Λιβάια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Δώνης, Μπουζούκης (59’ Ζαχίντ), Μπεκ, Χατζηγιοβάνης (65’ Νάγκι), Καμπετσής (59’ Μακέντα).