Πρεμιέρα στα play offs με τη μοναδική στα χρονικά συνθήκη της παντελούς έλλειψης θεατών, του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στα του αγώνα (από το επιτελείο των ομάδων και τα στελέχη των συλλόγων έως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα σώματα ασφαλείας) και φυσικά της τρίμηνης αγωνιστικής αποχής. Έκρυβε ένα μυστήριο όλη αυτή η συνθήκη για όλες τις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, όμως, παρουσιάστηκε έτοιμος, σχεδόν από εκεί που το είχε αφήσει στις αρχές Μαρτίου. Ένα σύνολο «δεμένο» με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν το πλάνο και να δείχνουν αγωνιστική ανωτερότητα από τον αντίπαλο. Η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχο) μπορεί να μην ήρθε για τον Παναθηναϊκό -αν και κατά γενική ομολογία την άξιζε- όμως αν μη τι άλλο αποδείχθηκε ότι τα play offs δεν θα είναι αγγαρεία για τους Πράσινους.

Το τελικό 1-1 αντί της νίκης διαμορφώθηκε για πολλούς λόγους. Ένας από τους πλέον ευδιάκριτους ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή και του VAR. Διότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε δύο φορές με τον Φεντερίκο Μακέντα, μία στο 53′ και μία στο 65′, αλλά μέτρησε μόνο το δεύτερο. Στην πρώτη χρονικά φάση οι χειριστές VAR έστειλαν τον διαιτητή -ο οποίος είχε δείξει σέντρα- στο VAR για να δει μαρκάρισμα του Γιόχανσον στον Λιβάια προτού φτάσει η μπάλα στον Ζαχίντ που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ. Και εκεί ο ρέφερι αποφάσισε ότι ο Λιβάια δεν έκανε κακό κοντρόλ χάνοντας τη μπάλα, αλλά του έγινε φάουλ από τον Γιόχανσον. Κάπως έτσι το γκολ ακυρώθηκε. Δεν ήταν μόνο αυτά. Στο πρώτο ημίχρονο αρνήθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε μαρκάρισμα στον Γιόχανσον, ενώ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Λόπες για εκτός φάσης χτύπημα.

Από εκεί και πέρα, στο γκολ της ισοφάρισης οι Πράσινοι αδράνησαν και επέτρεψαν στην ΑΕΚ να φτάσει με ευκολία στην περιοχή και στον σκόρερ Λιβάια να κινηθεί απερίσπαστος και να σημαδέψει γωνία. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός, έχοντας αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του, θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει καλύτερα την κατοχή, να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και να είναι  πιο συγκεντρωμένος στις τελικές αποφάσεις.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Σιμόες (67′  Ολιβέιρα), Σιμάνσκι, Βέρντε (75′ Κλωναρίδης), Μάνταλος (87′ Αραούχο), Λιβάια.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Δώνης (77′ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (61′ Νάγκι), Ζαχίντ (67′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (77′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.