Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών, της έλλειψης καθαρού αγωνιστικού στόχου, της μεταβατικής περιόδου για την επόμενη σεζόν που θα έχει αρκετές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Είτε παίζει ένας 18χρονος χωρίς εμπειρίες, είτε ένας πολύπειρος παίκτης. Είτε ένα κατά συνθήκη δεξιό μπακ, είτε κάποιος που έχει «οργώσει» τα γήπεδα στη θέση αυτή. Και όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος «το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς είναι η ίδια η φανέλα του Παναθηναϊκού». Το τελικό 0-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αδικεί κατάφωρα τον Παναθηναϊκό. Τον αδικεί γιατί ήταν καλύτερος, έχασε κλασικές ευκαιρίες και βέβαια γιατί οι διαιτητικές αποφάσεις διαμόρφωσαν άλλες συνθήκες στην αναμέτρηση.

Οι Πράσινοι θα έπρεπε να παίζουν με αριθμητικό πλεονέκτημα για πάνω από ένα ημίχρονο, εφόσον στο 41ο λεπτό ο Μπα έπρεπε να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Επιπλέον χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Σωκράτη Διούδη στο 45’+5′ για να μην μπει ένα κάλπικο γκολ από τη βούλα του πέναλτι, υπόδειξη που μας θύμισε γιατί οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να βλέπουν από την τηλεόραση του σπιτιού τους τα σημαντικά παιχνίδια. Και βέβαια το σύνολο των σφυριγμάτων του που καταλόγισε ο διαιτητής Κομίνης ήταν από… άλλο πλανήτη.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει με κορυφαία το τετ α τετ του Μακέντα στο 11′, αλλά και σημαντικές στιγμές όπως το πλασέ του Μπουζούκη στο 2′, τη βολίδα του Χατζηθεοδωρίδη στο 61′, το πλασέ του Καμπετσή στο 90’+5′.

Στον αντίποδα οι Πράσινοι μείωσαν στο ελάχιστο την απειλή προς την εστία του Διούδη, με σύστημα 3-4-3 και πολλές αλληλοκαλύψεις δεν άφησαν χώρους στους αντιπάλους να αναπτύξουν το παιχνίδι τους και εν τέλει πλην της φάσης του πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη απειλή.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (56′ Καμπετσής), Μπουζούκης (75′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (68′ Κολοβός), Μακέντα (75′  Περέα).

Ολυμπιακός: Σα, Γκασπάρ, Μπα (46′ Σισέ), Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (46′ Χασάν), Καμαρά, Βαλμπουενά (64′ Μασούρας), Φορτούνης (64′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.