Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Θεσσαλονίκη και το ματς με τον Άρη χάρη σε γκολ του Κολοβού στο 75’ με ωραία κεφαλιά – ψαράκι. Οι Πράσινοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και το τελικό σκορ μοιάζει «φτωχό» με βάση την εικόνα του αγώνα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Άρη αλλά και μία κακή διαιτησία. Ο Βρέσκας αρχικά καταλόγισε ένα πέναλτι για παράβαση του Αλεξανδρόπουλου στον Γκάμα, που δεν υπήρξε ποτέ, ενώ το VAR τον έσωσε λίγα λεπτά αργότερα όταν πήρε πίσω την απόφασή του για δεύτερο πέναλτι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο στη φάση του πέναλτι που λανθασμένα υπέδειξε στο 39’ ο Βρέσκας, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε για τέσσερα λεπτά το VAR. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα όμως τόσο ο Καμπετσής στο 8’ και στο 22’, όσο και ο Ζαγαρίτης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν τόσο πριν όσο και μετά το γκολ του Κολοβού. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και έτσι το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Άρης: Κουέστα, Μπακουτσής (78’ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (72’ Σόουζα), Γκάμα, Μαντσίνι.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος (59’ Κολοβός), Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (59’ Σερπέζης), Μπουζούκης (83’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (84’ Θεοχάρης), Καμπετσής (59’ Μακέντα).