Δεν είναι η πρώτη, ούτε και η δεύτερη. Ο Παναθηναϊκός για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα και έτσι δεν κατάφερε να φύγει από την αναμέτρηση με ένα τρίποντο που θα τον έβαζε και πάλι για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη και έφτασαν μια ανάσα από ένα σπουδαίο «διπλό», όμως η ΑΕΚ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς στο οποίο η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βρίσκει τρόπο να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο, τελικώς δεν καταφέρνει να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Παράλληλα, ήταν το δεύτερο στο μίνι πρωτάθλημα των play offs, μετά από εκείνο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που οι Πράσινοι δέχονται το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Στο πρώτο μέρος το ματς είχε λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Σε μία από αυτές, ο Καρλίτος σέντραρε από δεξιά και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι. Έτσι, ο Έλληνας επιθετικός βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, έχοντας ως προτεραιότητα να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, οπισθοχώρησε. Η ΑΕΚ απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία των φιλοξενούμενων, όμως στις περισσότερες εξ’ αυτών ο Διούδης αντέδρασε σωστά διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Όλα αυτά μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λιβάι Γκαρσία με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, το Τριφύλλι παρέμεινε σε απόσταση πέντε βαθμών από τις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν και στα εναπομείναντα πέντε ματς θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθεια του να καλύψει το χαμένο έδαφος.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Μάνταλος, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (70′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70′ Μακέντα).