Δίχως νικητή έληξε το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΑΠΟΕΛ. Οι Πράσινοι, που επέστρεψαν στη Λεωφόρο και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους έπειτα από 17 μήνες λόγω της πανδημίας, αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλοι (1-1), όπως έχει συμβεί στα τέσσερα από τα πέντε φιλικά που έχουν δώσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ωστόσο, έδειξαν σημάδια βελτίωσης στον μεσοεπιθετικό τομέα. Δημιούργησαν φάσεις, πέτυχαν ένα ωραίο γκολ με τον Καμπετσή που προήλθε από εξαιρετική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη και γενικώς έδειξαν πως κάνουν βήματα προόδου στο γήπεδο. Υπήρξαν όμως και αδράνειες, λάθη και «νεκρά» σημεία στο ματς, τα οποία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να διορθώσουν ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με διάθεση για να πιέσει και να επιτεθεί και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο 20λεπτο του ματς. Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που βρήκε το πρώτο γκολ. Στο 21′ οι παίκτες του κυπριακού συλλόγου εκτέλεσαν το κόρνερ και ο Θεοδώρου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Διούδη.

Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου απείλησαν τρεις φορές δίχως όμως να σκοράρουν. Στο 29′ ο Χατζηγιοβάνης σούταρε λίγο άουτ από πλάγια θέση, στο 39′ ο Σιδεράς κυριάρχησε στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 44′ ο Ενγκμπακοτό, μετά από θαυμάσια πάσα του Βιγιαφάνιες, «σημάδεψε» το δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό καθώς βρήκε δίχτυα στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Στο 49′ ο Χατζηγιοβάνης κινήθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά, απέφυγε όλους τους αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον νεοεισελθόντα Καμπετσή, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η κεφαλιά του Βινίσιους κατέληξε στο δοκάρι του Διούδη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο β’ ημίχρονο. Ιδίως μέχρι το 70′, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Σταδιακά όμως ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να ανεβάζει ταχύτητα κυρίως στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα κατά το οποίο δεν βρήκε γκολ αλλά έβγαλε καλές συνεργασίες: στο 74′ ο Αϊτόρ νικήθηκε από τον Ουζόχο έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ρούμπεν, στο 81′ ο Αγιούμπ γύρισε προς τον Αϊτόρ που δεν μπόρεσε να εκτελέσει και στο 84′ ο Αγιούμπ συνδυάστηκε ωραία με τον Χουάνκαρ προτού ο Καμπετσής σουτάρει άουτ.

Παναθηναϊκός: Διούδης (76′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76′ Σάντσες), Χουάνκαρ (87′ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (84′ Σάρλια), Σιδεράς, Μαουρίσιο (70′ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν (84′ Σαβιέρ), Ενγκμπακοτό (46′ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (76′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (71′ Μπουζούκης), Καρλίτος (46′ Καμπετσής).

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Καρώ, Βινίσιους (85′ Κούτσακος), Νταουσβίλι (64’ Σάντος), Εφραίμ (76’ Εντονγκαλά), Κβιλιτάια (88’ Γουίλερ), Θεοδώρου (86’ Σατσιάς), Τσεμπάκε (64’ Λουντέμο), Σαμπάλα, Ντανίλο, Ντε Βινσέντι.