Δίχως νικητή έληξε το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΝΚ Λοκομοτίβα που έγινε στο γήπεδο της Καλλιθέας. Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) με την κροατική ομάδα δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια του ματς. Από τη μία, παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης σε αρκετούς τομείς καθώς, ιδίως στο α’ ημίχρονο, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έβγαλαν καλές συνεργασίες, δημιούργησαν φάσεις και σκόραραν δύο φορές. Από την άλλη όμως, δεν έλειψαν οι στιγμές αδράνειας και τα «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι της ομάδας. Όπως και να’ χει, γι’ αυτό το λόγο γίνονται τα φιλικά, προκειμένου να διορθώνονται τα λάθη και η ομάδα να βελτιώνεται βήμα-βήμα μέχρι να αποκτήσει την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να της δώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο 5’ η κροατική ομάδα απείλησε με τον Στόικοβιτς αλλά ο Διούδης πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επέμβαση απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια του ματς δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 15’ και το 17’ με πρωταγωνιστή τον Καρλίτος, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ στη δεύτερη νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα. Στη συνέχεια της φάσης ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε και η Λοκομοτίβα τον «τιμώρησε» στο επόμενο λεπτό. Ο Κατσαβέντα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο, «κουβάλησε» την μπάλα και με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 18’ (0-1). Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και αφού πρώτα απείλησαν στο 27’ με τον Βιγιαφάνιες, έπειτα από ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάννη, βρήκαν τα γκολ που έψαχναν στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου.

Στο 40’ ο Χατζηγιοβάνης ήταν εύστοχος σε πέναλτι που κέρδισε ο Βέλεθ, ενώ στο 41’ και πάλι ο Χατζηγιοβάνης, εκμεταλλευόμενος την ωραία μακρινή μπαλιά του Χουάνκαρ, πέρασε και τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα, σκόραρε και μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν και οι πολλές αλλαγές που έγιναν απ’ τους δυο προπονητές. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι το 70’ είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα που άρχισε το ματς. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες αλλά η Λοκομοτίβα σε μια απ’ αυτές στο 87’ έφτασε στην ισοφάριση (2-2) με τον Αρτίστικο.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 70′.

Παναθηναϊκός: Διούδης (70’ Χριστογεώργος), Κώτσιρας (70’ Σάντσες), Βέλεθ (70’ Σάρλια), Σιδεράς (70’ Σερπέζης), Χουάνκαρ (70’ Χατζηθεοδωρίδης), Ρούμπεν (63’ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (62’ Αγιούμπ), Ενγκμπακοτό (70’ Σαβιέρ), Χατζηγιοβάνης (55’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες (70’ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος (70’ Καμπετσής).

ΝΚ Λοκομοτίβα: Σαντίνι (66’ Χεντίγια), Τσίπετιτς (61’ Μάλες). Σόλντο, Ντε Χαας (46’ Φλόρουτς, 90’ Τσάμπραϊτς), Πίβαριτς (85’ Μαγκντάλινιτς), Τσοκάι (61’ Βράνκοβιτς), Mάριτς (79’ Ντάιτσερ), Αλιού (61’ Μάρκου), Κατσαβέντα (73’ Ζιλίνσκι), Στοϊκοβιτς (46’ Οσμάνκοβιτς), Ντάμπρο (46’ Αρτίστικο).