Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε ξανά μακριά απ’ την έδρα του καθώς γνώρισε την ήττα (1-0) απ’ τον Παναιτωλικό με εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα. Ωστόσο, οι Πράσινοι είναι άξιοι της μοίρας τους καθώς για πολλοστή φορά εφέτος, μολονότι ήταν ανώτεροι απ’ τον αντίπαλο, δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Καρλίτος και τη μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δεν μπόρεσαν λοιπόν να πετύχουν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, κάνοντας ένα πισωγύρισμα λίγο πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός πήρε εξαρχής την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού δείχνοντας από νωρίς τις… προθέσεις του. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό διάστημα στο ματς, οι Πράσινοι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Αρχικά, στο 23’ ο Αϊτόρ, ο οποίος κινήθηκε απ’ τα δεξιά, έκανε διαγώνια κίνηση, σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Χουχούμη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τον Ανέστη, ο οποίος απέκρουσε πολύ δύσκολα και το δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή του Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας δύο αντιπάλους αλλά σούταρε από δύσκολη γωνία.

Στο 35’ ο Σάρλια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά αλλά ο πρώτος βοηθός καταλόγισε άουτ θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ προτού κάνει την κεφαλιά-ασίστ ο Βέλεθ, απόφαση με την οποία συμφώνησε κι ο VAR.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ (1-0) χωρίς να έχουν απειλήσει ούτε στιγμή στο ματς! Στο 47’ ο Μεντόσα βρήκε δίχτυα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Πράσινους. Ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά στο 58’ με μακρινό σουτ του Βέργου αλλά ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Παλάσιος και τον Ιωαννίδη, ο οποίος στο 67’ «γκρεμίστηκε» εντός περιοχής απ’ τον Κορνέλιους. Ο Σιδηρόπουλος και εν συνεχεία το VAR, συμφώνησαν για την παράβαση αλλά ο Καρλίτος, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε απ’ τον Ανέστη που απέκρουσε το πέναλτι. Οι Πράσινοι συνέχισαν να προσπαθούν στο γήπεδο αλλά μολονότι είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, φάνηκαν επηρεασμένοι απ’ το… σοκ της απώλειας του πέναλτι και δεν βρήκαν τρόπο για να γίνουν απειλητικοί μέχρι το σφύριγμα της λήξης…

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Βέργος (91’ Λούι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).