Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 1-0 απ’ την έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας και σε συνδυασμό με το 4-0 της Λεωφόρου, σφράγισε με άνεση το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αναμετρηθεί με τη Λαμία. Το παιχνίδι, ωστόσο, σημαδεύτηκε απ’ τη μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην αγωνιστική δράση έπειτα από 14 μήνες…

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού αγωνίστηκε ξανά σε επίσημο ματς μετά τις 12 Δεκεμβρίου 2020 και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα (2-0), και παρά την πολύμηνη απουσία και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ξεδίπλωσε στο γήπεδο την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική του ποιότητα. Ο Κουρμπέλης μπήκε στο γήπεδο στο 74′ εν μέσω χειροκροτημάτων από συμπαίκτες και αντιπάλους, ενώ ο μέχρι εκείνη τη στιγμή αρχηγός, Σωκράτης Διούδης, έσπευσε να του φορέσει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε απειλητικά το παιχνίδι δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ στο 10’. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε κίνηση στην αντίπαλη περιοχή και με ένα διαγώνιο βολέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η πίεση του Τριφυλλιού συνεχίστηκε με τον Βιτάλ να σουτάρει με δύναμη από κοντινή απόσταση στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κάθετη πάσα του Αγιούμπ.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας «απάντησε» με δύο καλές ευκαιρίες του Γκίνη αλλά και δυο εξαιρετικές επεμβάσεις του Διούδη. Αρχικά στο 21’ ο επιθετικός των γηπεδούχων, έπειτα από ατομική προσπάθεια του Μπαντιμπανγκά, σούταρε δυνατά αλλά ο γκολκίπερ των Πρασίνων απέκρουσε θαυμάσια με το ένα χέρι, ενώ στο 27’ ο Διούδης ήταν και πάλι σε ετοιμότητα απομακρύνοντας τον κίνδυνο, αυτή τη φορά, με το πόδι. Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 0-0, ο Βιγιαφάνιες άνοιξε δεξιά προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι Πράσινοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές. Στο 53’ ο Αγιούμπ σημάδεψε εξαιρετικά τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος προσπάθησε να στρώσει για τον Ιωαννίδη που βρέθηκε ένα βήμα μπροστά απ’ την μπάλα και δεν μπόρεσε να εκτελέσει, ενώ στο 55’ και πάλι ο Χατζηγιοβάνης έκανε θαυμάσια κατεβασιά περνώντας τρεις αντιπάλους, έστρωσε ξανά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά ο Γκέκας απομάκρυνε με το πόδι.

Στο 67’ ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε συρτή σέντρα προς τον Παλάσιος, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα απ’ τη μικρή περιοχή. Στο 81’ όμως, ο Αργεντινός, παίζοντας πια ως φορ, μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Αϊτόρ, πλάσαρε θαυμάσια με τη μία απ’ τη μικρή περιοχή διαμορφώνοντας το 0-1 με το τρίτο σερί γκολ σε ισάριθμα ματς και το έβδομο συνολικά απ’ το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν βρει ακόμη ένα γκολ είτε με σουτ του Κουρμπέλη στο 79’ που προσέκρουσε σε πόδια και απομακρύνθηκε, είτε με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ που… ανάγκασε τον Γκέκα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Αναγ. Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56’ Καρανίκας) Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας (75’ Θεολόγης), Βιδάλ (69’ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56’ Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69’ Πολίτης), Μανιός.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (63’ Σιδεράς), Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σάρλια, Αγιούμπ (63’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63’ Ρούμπεν), Χατζηγιοβάνης (74’ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75’ Αϊτόρ).