Παναθηναϊκάρα με ψυχή χιλίων λεόντων άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού. Οι καταπληκτικοί Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξαν με πάθος, καρδιά και μυαλό στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου και έφτασαν σε μια μεγάλη και δίκαιη επικράτηση με 2-1, αποτέλεσμα που φέρνει το Τριφύλλι πιο κοντά στον στόχο της επιστροφής στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός που παρέμεινε αήττητος για δωδέκατο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και δέκατο στο πρωτάθλημα, έφτασε στη δεύτερη εφετινή επικράτηση επί του Ολυμπιακού χάρη στα γκολ του Παλάσιος και του Σένκεφελντ αλλά κυρίως χάρη στη στρατηγική του κόουτς Γιονάνοβιτς και στη συνολική προσπάθεια που έγινε μέσα στο γήπεδο απ’ όλους τους Πράσινους.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς ήταν ιδανικό. Οι Πράσινοι παίζοντας με ψυχή στην άμυνα και μυαλό στην επίθεση, αφού αρχικά ανέκοψαν τη… φόρα του Ολυμπιακού που θέλησε να εκμεταλλευτεί την ώθηση που παίρνει απ’ την έδρα του, χτύπησαν στην πρώτη απειλητική τους προσπάθεια. Στο 10’ ο Παλάσιος έκανε μια τρομερή ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο αντιπάλους και με ένα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 0-1 στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Βατσλίκ. Μάλιστα ο Αργεντινός είχε ευκαιρία για το 0-2 στο 15’ με σουτ μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε αυτή τη φορά.

Ο Ολυμπιακός αδυνατώντας να πατήσει την περιοχή του Παναθηναϊκού, επιδόθηκε σε μακρινά σουτ που ελάχιστα απείλησαν τον Μπρινιόλι. Το πιο επικίνδυνο έφυγε απ’ το πόδι του Ροντρίγκες στο 32’ αλλά κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια του Ιταλού γκολκίπερ, ο οποίος στο 36’ ήταν αποτελεσματικός σε δύσκολη κεφαλιά του Παπασταθόπουλου. Ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ και το σουτ του Ροντρίγκες στο 45’ διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να αντικαταστήσει λόγω τραυματισμού τον Ιωαννίδη με τον Καρλίτος στο 23’, άλλαξε και τον Αλεξανδρόπουλο με τον Ρούμπεν στο ημίχρονο. Ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία της ομάδας όμως παρέμειναν σταθερά κι άκρως επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό που αιφνιδιάστηκε ξανά απ’ τους Πράσινους. Στο 54’ έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο Σένκεφελντ κυριάρχησε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 70’ έπειτα από μια στατική φάση και με αρκετή δόση τύχης. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Ελ Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τικίνιο είδε την μπάλα να προσκρούει στο σώμα του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2.

Παρά το γκολ που δέχθηκαν όμως, οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά τον χρόνο που απέμεινε μέχρι το φινάλε και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο σπίτι του «αιώνιου» αντιπάλου.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46′ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79′ Κανέ), Μ. Καμαρά, Αγκ. Καμαρά (46′ Τικίνιο),  Ροντρίγκες (64′ Βαλμπουενά), Λόπες (79′ Μασούρας). Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (78′ Χουάνκαρ), Σάρλια, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος (46′ Ρούμπεν), Αϊτόρ (63′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (23′ Καρλίτος).