Το «τρένο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν σταματάει πουθενά! Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε (και) του Ατρόμητου στην «καυτή» Λεωφόρο με 2-0, πανηγύρισε τη 12η νίκη του σε 13 αγωνιστικές, ολοκλήρωσε τον α’ γύρο αήττητος, όντας μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και διατήρησε απόσταση ασφαλείας απ’ τους διώκτες του.

Οι Πράσινοι του Γιοβάνοβιτς ήταν ισοπεδωτικοί καθόλη τη διάρκεια του ματς και μολονότι ο Ατρόμητος έπαιξε μαζική άμυνα, είχαν την υπομονή και βρήκαν τον τρόπο για να καθαρίσουν το παιχνίδι και πάλι στο φινάλε. Με «λυτρωτή» και σκόρερ ξανά τον Φώτη Ιωαννίδη, που ήρθε απ’ τον πάγκο (όπως και στο Αγρίνιο στη νίκη επί του Παναιτωλικού), ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, ενώ ο Χόρντουρ Μάγκνουσον σφράγισε το τρίποντο με φοβερή εκτέλεση φάουλ.

Με το σφύριγμα της λήξης στήθηκε ένα Παναθηναϊκό πάρτι στο κατάμεστο Απ. Νικολαΐδης καθώς οι οπαδοί της ομάδας, που δεν έφευγαν απ’ τις εξέδρες και οι αήττητοι της Super League, θα ξανασμίξουν στο γήπεδο μετά το τέλος του Μουντιάλ με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού απ’ το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 5’ ο Κώτσιρας συνδυάστηκε ωραία με τον Ρουμπέν, ο οποίος έπιασε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντε Μποκ και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 8’ ο Σπόραρ σούταρε απ’ το ύψος της περιοχής αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω απ’ την εστία του Ατρόμητου.

Στο 35’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Έρλινγκμαρκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρουμπέν. Οι Πράσινοι συνέχισαν να ασκούν μεγάλη πίεση στον αντίπαλο αγγίζοντας τρεις φορές το γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με αποκορύφωμα την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κουρμπέλη (37’), ο οποίος με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης, το Τριφύλλι απείλησε στο 42’ και στο 45’+1’ με κεφαλιές του Σένκεφελντ έπειτα από εκτελέσεις φάουλ του Μπερνάρ και του Βέρμπιτς, αντιστοίχως. Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε ο Γιαννιώτης, ενώ στη δεύτερη η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ακόμα μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό που απείλησε με μακρινό σουτ του Κουρμπέλη αλλά και πάλι ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 62’ ήταν η σειρά του Κώτσιρα για να γίνει απειλητικός αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε κόρνερ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε ολοένα και πιο ασφυκτική καθώς οι Πράσινοι ανάγκασαν τους Περιστεριώτες να παίζουν διαρκώς πίσω απ’ την μπάλα και σχεδόν μέσα στην περιοχή τους. Η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε το έργο των παικτών του Γιοβάνοβιτς που προσπάθησαν να απειλήσουν δίχως επιτυχία με τον Σπόραρ στο 67’ και τον Μπερνάρ στο 77’. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος είχε στο 79’ την πρώτη του ευκαιρία αλλά το σουτ του Τζοβάρα κατέληξε λίγο άουτ.

Τελικά η λύτρωση ήρθε και πάλι απ’ τον Ιωαννίδη. Όπως συνέβη και πριν από τέσσερις ημέρες στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο σέντερ φορ του Τριφυλλιού ήρθε απ’ τον πάγκο στο 64’ και στο 80’ σκόραρε. Ο Βέρμπιτς, ο Μπερνάρ και ο Σπόραρ κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο τελευταίος έστρωσε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος με το «μυτάκι» έστειλε την έστειλε… συστημένη στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη για το 1-0.

Το «κερασάκι στην τούρτα» είχε ισλανδική γεύση καθώς στο 94’ ο Μάγκνουσον με φανταστική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που διατήρησε το Τριφύλλι σε διαφορά ασφαλείας απ’ τους διώκτες του.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (63’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (88’ Τσόκαι), Σπόραρ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (86’ Μαυρομάτης), Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Ροτάριου (45’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (64’ Κλωναρίδης), Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Κιάρτασον (64’ Φρίντιγιονσον).